Skip Navigation Links

TÜM GÜÇLÜKLERE RAĞMEN ART ARDA ÜÇÜNCÜ ERASMUS+ PROJESİ HİBESİ

İSTE'nin başvurusu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulundu ve İSTE Avrupa Birliği’nden hibe desteği almaya hak kazandı.

 TÜM GÜÇLÜKLERE RAĞMEN ART ARDA ÜÇÜNCÜ ERASMUS+ PROJESİ HİBESİ

Eğitim   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) tüm olumsuz şartlara ve güçlüklere rağmen Şubat ayında yapmış olduğu KA171 alanında proje başvurusu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulundu ve İSTE Avrupa Birliği’nden hibe desteği almaya hak kazandı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) tüm olumsuz şartlara ve güçlüklere rağmen Şubat ayında yapmış olduğu KA171 alanında proje başvurusu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulundu ve İSTE Avrupa Birliği’nden hibe desteği almaya hak kazandı. Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Yükseköğretimde Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Hareketlilik Faaliyeti (KA171) alanında yapmış olduğu başvurusu dış değerlendiricilerin incelemeleri sonucunda başarılı bulunan İSTE, proje dahilinde Arnavutluk ve Kosova’da ortak olunan 2 yükseköğretim kurumuyla hareketlilik faaliyetleri için 18.100 € tutarında hibe desteği alacak.
 
Hibe desteği kazanılan KA171 programı kapsamında, Türk yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilere programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde yer alan (ortak) bir yükseköğretim kurumunda öğrenim/staj faaliyetlerinden yaralanma; personelinin eğitim alma/ders verme faaliyetlerinden yaralanma imkânı sağlanarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmaları amaçlanıyor. Aynı şekilde, proje kapsamında ortak yükseköğretim kurumunun öğrenci ve personellerinin de İSTE’de benzer faaliyetlerden yaralanma imkânı olacak.
 
Başarılı bulunan 2023 Dönemi KA171 proje başvurusu aynı zamanda İSTE’nin bu alanda başvuru yapıp art arda hibe almaya hak kazandığı 3. Projesi olma özelliğini taşıyor. Böylece İskenderun Teknik Üniversitesi, bu kulvarda yarışan ve başarılı olan Türkiye’deki belli başlı üniversiteler arasına girmiş oldu.
 
İSTE’nin uluslararası bir üniversite olma hedeflerine paralel olarak kazanılan hibenin İSTE Ailesine, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını temenni eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Uluslararası değişim programları kapsamında gelen/giden öğrenci, akademik - idari personel ve araştırmacı sayısını artırmak, Uluslararası İşbirliği anlaşmalarının ve kurumlar arası anlaşmaların sayılarını artırmak, İngilizce programlar ve derslerle uluslararasılaşmayı teşvik eden bir eğitim-öğretim ortamı ve müfredat oluşturmak, İSTE’nin uluslararası düzeyde tanınırlığını sağlamak ve Üniversitedeki yabancı öğrenci sayısını arttırmak adına önemli bir başarıya daha imza attık. Ülkemizin, İskenderun’umuzun, kültürümüzün ve de Üniversitemizin tanıtılmasına katkı sağlayacak bu çalışmalarımıza İSTE olarak üzerine koyarak ve hız kesmeden devam edeceğiz. Projede emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet