Skip Navigation Links

FAİLİN ARAMIZDA GEZİYOR OLMASI TOPLUM VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇMIŞTIR

BAKANLIK ve YETKİLİLER SUSKUNLUĞUNU BOZMALI

FAİLİN ARAMIZDA GEZİYOR OLMASI TOPLUM VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇMIŞTIR

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’ın Akçaova Köyü’nde yaşanan istismar olayına ve sanığın karar duruşmasından önce tahliye edilmesine dair yazılı bir basın açıklamasında bulundu.
 
///ANKARA
 
NERMİN YILDIRIM KARA: FAİLİN ARAMIZDA GEZİYOR OLMASI TOPLUM VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇMIŞTIR
 
Son yıllarda ülkemizde görülen istismar vakalarının artışının, yurttaşları endişeye sürüklediğini dile getiren Nermin Yıldırım Kara, “Maalesef basına da yansıdığı üzere, Akçaova Köyü’nde bir beden eğitimi öğretmeni, ortaokul çağındaki 10 öğrencisine 5 yıl boyunca istismarda bulunmuş ve kaydettiği görüntüleri şantaj olarak kullanarak başkalarının da bu çocukları istismar etmesine neden olmuştur. Fail yakalanmış ve deliller ele geçirilmiş olsa da karar duruşmasından hemen önce tahliye edilmesi sonucu kayıplara karıştığı iddia edilmektedir. Bu durumun toplum nezdinde de hukuki olarak da kabul edilebilecek bir yanı yoktur. Faillerin bu şekilde cezasız kalması adalet duygusunun giderek yitirilmesine sebep olmaktadır. Böyle insanlık dışı bir suçu işleyen failin aramızda geziyor olması toplum vicdanında derin yaralar açmaktadır.” dedi.
 
BAKANLIK ve YETKİLİLER SUSKUNLUĞUNU BOZMALI
 
Toplumda infial yaratan bu olaya dair yetkililerden kamuoyuna henüz bir açıklama yapılmadığı vurgulayan Yıldırım Kara, “Sivil toplum kuruluşları ve sendikalar olaya dair açıklama yapmış ve basın olayın aydınlatılması için uğraş göstermiştir. Toplum adalete duyduğu güveni yitirirken yetkililer inatla suskunluğunu korumaya devam etmektedir. Eğer iddia edildiği üzere ortada istismar görüntüleri mevcutsa hangi hukuki gerekçe ile sanık karar duruşmasından önce tahliye edilmiştir? Şahıs üzerinde böyle bir suçlama varken nasıl kayıplara karışmıştır? Bu istismar vakalarına dair derinlemesine yürütülen detaylı bir çalışma mevcut mudur? Bu ve benzeri soruların cevaplarını öğrenmek tüm yurttaşların hakkıdır. Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı aydınlatıcı açıklamalar yapmadığı sürece yurttaşın gözünde meşruluk zeminleri azalacaktır. Faillerin cezasız kaldığı, çocukların istismar edildiği bir ülkede sessiz kalınamaz. Bu meselenin suni gündemlerle halı altına süpürülmesine izin vermeyeceğiz. Dava dosyasını derinlemesine inceleyerek biz de bu suskunluğu bozmak için soru önergemizi TBMM’ye vereceğiz. Bugüne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları boyunca kaç çocuk istismar vakasının gerçekleştiğini ve kaçının failinin bu olayda olduğu gibi kayıplara karıştığını da sorgulayacağız. Adalet Bakanlığı’nın açıklama yapmasının yanı sıra istismarların engellenmesi ve doğru şekilde cezalandırılması adına çözüm önerilerini de duymak istiyoruz.” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet