Skip Navigation Links

Bangladeşli Öğretim Elemanları İSTE'yi Ziyaret Etti

İSTE'nin Erasmus+ Programı projelerinden biri kapsamında ortak olduğu Bangladeş Daffodil International University İSTE’yi ziyaret etti.

Bangladeşli Öğretim Elemanları İSTE'yi Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Erasmus+ Programı projelerinden biri kapsamında ortak olduğu Bangladeş Daffodil International University İSTE’yi ziyaret etti.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Avrupa Birliği ve Ülkemiz tarafından ortak fonlanan Erasmus+ Programı’nın alt projelerinden biri olan “2020 Dönemi KA107 – Program Ülkeleri ve Ortak Ülkeler Arasında Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği” isimli projesi kapsamında, ortak olduğu Bangladeş Daffodil International University’den (DIU öğretim elemanları İSTE’yi ziyaret etti. Öğretim elemanlarını ilk durağı İSTE Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü oldu. Burada Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bostancıoğlu, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Bıçkı ve Proje sorumlusu Öğr. Gör. Murat Türkmenoğlu Bangladeşli misafirleri ağırladı. Dr. Öğr. Üyesi Bostancıoğlu İSTE ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra, Öğr. Gör. Murat Türkmenoğlu misafirlere şehrimizi ve İSTE’yi tanıtan bir sunum yaptı.
 
Ziyaretin ikinci gününde İSTE Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Güngör ile Mimarlık Bölümü Erasmus Bölüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Melisa Diker ile bir araya gelen DIU’lu öğretim elemanları kendilerini, bölümlerini ve çalıştıkları alanları İSTE’li meslektaşlarına tanıttı. Görüşmede yapılan toplantıda ilgi ve çalışma alanları örtüşen her iki yükseköğretim kurumundan öğretim elemanları, ortak akademik ve bilimsel çalışmalar yapılması yönünde mutabık oldu. Sonrasında misafir öğretim elemanlarına Mimarlık Fakültesi derslikleri, stüdyoları ve sergi alanları gezdirilerek yapılan çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verildi. İSTE Mimarlık Fakültesi yetkilileri misafir öğretim elemanlarına ziyaretin anısı mahiyetinde hediye takdim etti.
 
Ziyarette ayrıca misafir öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Md Nazmul Hoque Nayeem, İSTE Mimarlık Fakültesi ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Transient Architecture in unsettled situation Design practices in Delta” konulu ve misafir öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Shakil Ahmed “Exploring the World Use of GIS and Google Earth Pro in Real Estate” konulu online dersler vermiş; derslere İSTE öğretim elemanları ve öğrencileri iştirak etti. Her iki oturumun sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümlerinde bahsi geçen konular üzerine İSTE’li öğretim elemanları ve öğrencilerin soruları alınmış olup, karşılıklı güzel temenniler ve teşekkürlerle etkinlikler sona ermiştir.
 
Son olarak, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bostancıoğlu misafir öğretim elemanlarına, proje kapsamındaki katılım ve sunumları için teşekkürlerini sunmuş ve katılım belgeleri kendilerine takdim etmiştir.
 
Bangladeş’li misafirleri İSTE’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “dünyanın her yerinden, farklı uzmanlık alanlarına sahip öğretim elemanlarını üniversitemizde misafir ediyoruz. Ziyaretlerde emeği geçen Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğümüze teşekkür ediyorum. Uluslararası bir üniversite olma yolunda personelimize ve öğrencilerimize katkı sunacak ikili ilişkiler geliştirmeye ve sürdürmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
 
iste-ziyaret-1.jpg" alt="" />
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet