Skip Navigation Links

HAVUZA GİRERKEN DIŞ KULAK YOLU ENFEKSİYONUNA DİKKAT

bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Suphi Bulğurcu, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunları oluşac

HAVUZA GİRERKEN DIŞ KULAK YOLU ENFEKSİYONUNA DİKKAT

Sağlık   A+a-

 
Özellikle havuz, deniz ve duşta kulağa su kaçması nedeniyle ortaya çıkan dış kulak yolu enfeksiyonu ile ilgili açıklamada bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Suphi Bulğurcu, yaz aylarında artış gösteren bu enfeksiyonun tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.
 
Doç. Dr. Suphi Bulğurcu, “Dış kulak yolunu kaplayan, koruyucu yağlı tabakayı ortadan kaldıran her türlü etken bakterilerin ciltten içeri girmesine ve dış kulak enfeksiyonuna neden olmaktadır. Özellikle suda çok fazla kalma ve kulak çubuğu gibi çeşitli aletlerle dış kulak yolu temizliği yapmaya çalışanlarda koruyucu yağlı tabaka zarar görmektedir. Ayrıca kirli denizlerde ve düzenli bakımı yapılmayan havuzlarda yüzmek de dış kulak enfeksiyonuna yol açmaktadır. Tanı konulması basit olan dış kulak yolu enfeksiyonu, tedavi edilmediği takdirde kronikleşerek sık akut atakların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Dış kulak yolu enfeksiyonu kesinlikle ihmal edilmemelidir” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet