Skip Navigation Links

24 Bin Vatandaşın Parası Dijital Ortamda Yok Oldu!

Yaklaşık 24 bin vatandaşın parasının dijital ortamda yok olduğu iddia edildi.

24 Bin Vatandaşın Parası Dijital Ortamda Yok Oldu!

Gündem   A+a-

 
Yaklaşık 24 bin vatandaşın parasının dijital ortamda yok olduğu iddia edildi.
 
Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan 35 depremzede başta olmak üzere ülke genelindeki 24 bine yakın vatandaşın parasının dijital ortamda yok olduğu ileri sürüldü. Sadece Hatay’daki 35 depremzedenin söz konu şirkete yatırdığı paranın 10 milyon TL olduğu belirtildi.
 
 
İddialara göre, Türkiye genelinde binlerce üyesi bulunan bir şirket, kâr payı vaadiyle aldığı paradan Mart ayından itibaren üyelerine ödeme yapmamaya başladı. Yaklaşık 10 milyon TL’lik kaybı olan depremzede 35 vatandaşın avukatı Tuğba Çınar, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak olayı yargıya taşıdı. İskenderun ilçesinde yaşayan ve ağabeyi ile birlikte yaklaşık 1.5 milyon TL’sini şirkete kaptırdığını iddia eden Adem Samgar, Mart ayından beri parasını geri alamadığını, gelecek iyi haberi umutla beklediğini söyledi.
 
 
 
"24 bine yakın mağdur"
 
 
Antalya Barosu avukatlarından Tuğba Çınar, deprem bölgesinde yaşayan 35 müvekkilinin Mart ayından itibaren sistem üzerinden ödeme alamadıklarını ifade ederek, “Şu an deprem bölgesinde 35 mağdur var. Tüm Türkiye değerlendirilirse 24 bine yakın mağdur olduğunu biliyoruz. Bana ulaşan birçok müvekkilim deprem mağduru Hatay bölgesinden. Aylık kazanç vaadiyle bir takım şirketlerle sözleşmeler imzalıyorlar. Sonrasında bu şirket tamamını dijital ortama aktaran bir şirkete devrediyorlar. Bu süreçte müvekkillerden hiçbir rıza alınmıyor. Bu paralar bu süreçte dijital ortama aktarılıyor ve bunlara panel ismi veriliyor. Ekim ayında şu andaki şirkete devrediliyor, tüm paralar. Sonrasında Ocak ayı gibi şirket yavaş yavaş ödemeleri panellere yansıtmamaya başlıyor. Mart ayında da tamamen paneller kapatılıyor” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet