Skip Navigation Links

Emekli Maaşı Zammı!

Memur ve asgari ücret zammının ardından emekli maaşı zammı için de son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Emekli Maaşı Zammı!

Gündem   A+a-

 
Memur ve asgari ücret zammının ardından emekli maaşı zammı için de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Teklife eklenen maddeler ile Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak. Meclis’te de onaylandıktan sonra Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulur ve hafta sonunda yeni zamlar belirlenmiş olur.
 
ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?
 
Memur emeklilerini maaşlarını 1’i ile 5’i arası alıyorlar. Zam farkı olmadan maaşlarını aldılar. Geçtiğimiz dönemde de bir artış söz konusu olmuşu. Önceki dönemde maaşlar yatırıldı, memurlar sonraki ay için zam farklarını almışlardı. Böylelikle yüzde 7.5’luk zam farkı bir sonraki ay ödenecektir.
 
SSK emeklileri 17 ile 26’sı arasında sigorta tahsis numaralarına göre maaşlarını alıyorlar. Bağkur emeklileri 25 ile 28’i arasında maaş alıyor. SSK, Bağkur emekli zamları kendi hesaplarına zamanında yatacaktır. Memur emeklileri ise zam farkını geç almış olacaklardır.
 
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?
 
En düşük emekli maaşı 7500 TL olarak kaldı. 5500 TL sene başında gerçekleşen tutardı. Mart ayında da 7500 TL oldu ancak burada 7501 TL ve üzeri alanlar zamdan faydalanamamıştı.
 
Şu anda yüzde 25’lik zam 7501 TL ve üzeri maaş alanlar için yapılan bir artış diyebiliriz. Bir kişi 6 bin TL maaş alıyorsa yapılan zam kendisine bir artış yaratmayacak. Yüzde 25 zamla birlikte 1500 TL zam alacak toplam maaşı 7500 TL olacak.
 
Kök maaşı 6 bin TL’nin altında olanların maaşlarında bir değişiklik olmadı. Şu anda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan görüşülen teklifle birlikte Genel Kurul’a bu şekli ile yansıtılacak.
 
Yüzde 25 zammın Genel Kurul’da artırılabileceğini düşünüyorum. Emeklilerin maaşları düşük kaldı. En düşük memur maaşına yüzde 86’lık zam, asgari ücrete yüzde 34’lük zam yapılmış oldu. Yüzde 25 zammın şu an itibarıyla yetersiz kaldığını, yüzde 30’lara tamamlanabileceğini düşünüyorum. En düşük emekli maaşı 7500 TL’den 10 bin TL’ye getirilebilir."
 
Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Memur ve emeklilere yapılan zammı içeren düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Salı günü Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet