Skip Navigation Links

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema İGC'de

İGC, Hollanda’dan Gelen Heyeti Ağırladı!

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema İGC'de

Gündem   A+a-

 
İGC, Hollanda’dan Gelen Heyeti Ağırladı!
 
İGC Başkanı Atar: Türkiye güçlü bir Devlettir yaralarımızı el birliği ile saracağız.
 
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, Hollanda Amsterdam Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti İskenderun’da konuk etti. Hollanda’an Hatay’a gelen heyete HBB Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz’da eşlik etti.
 
Yaşadığımız deprem felaketin ardından depremin acılarını paylaşmak üzere Hatay’a gelen Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Belediye Başkanı Sözcüsü Sebastiaan Meijer, Pieter Jeroense, Hollanda Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Albert Mr Van Hal, İGC Başkanı Diyap Atar ve yönetim kurulu üyelerinden bilgi aldı. Başkan Atar, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güçlü bir devlet olduğunu belirterek el birliği ile depremin yaralarlını saracağız” dedi.
Amsterdam heyetinin ziyaretinin anlamlı olduğunu dile getiren Başkan Atar, şunları söyledi:
“Öncelikle ülkemizi bu zor günlerde ziyaret ederek bizlere moral vermeye çalışan Amsterdam Belediye Başkanı Sayın Femke Halsema ve beraberindeki delegasyona hoş geldiniz diyoruz. Ziyaretiniz bizlere büyük bir moral olmuştur.
 
Kahramanmaraş – Pazarcık merkezli 6 Şubat depremlerinden en fazla hasar alan ilimiz Hatay’da tam anlamıyla cehennemi yaşamıştır. Sanki Deprem değil çok büyük bir kıyamet senaryosunu canlı canlı yaşadık.
 
Saniyeler içinde enkaz yığınına dönüşen yapılar, enkaz yığınının altında kalan insanlar, son zamanların en soğuk gecesinde enkazdan sağ olarak kurtulan insanlarımız yağmur altında çaresizliği yaşadı.
 
Binalar yok, elektrik yok, iletişim ağları yok, internet yok, hiçbir şekilde telefon yok, internet yok, elektrik yok. Varlık içindeki insanlarımız depremle birlikte evini, arabasını, işyerlerini, ailesini, komşularını kaybetti. Bölgemizdeki tarihi ve kültür yapılarımız da bu depremde çok büyük zarar görmüştür. Tüm varlığımız yaşadığımız depremle birlikte enkaza dönüşmüş kısacası hayat; 6 Şubatta saatler 04.17’de durmuştu.
 
Deprem sonrasında sağ olarak kurtulanlar o andan itibaren canla başla mücadele içerisinde oldular.
Bizler önce ailelerimizin durumlarını kontrol ettikten sonra çevrede çaresizliği yaşayan insanlarımıza yardım etmek için zorlu bir mücadele içerisinde olduk.
 
Yaşadığımız süreç içerisinde İskenderun Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm üyelerimizle bağlantı kurmaya ve onların sıkıntılarını çözmek için çabaladık. Bölgemizde yaşayan herkesin ailesinde kayıplar yaşandı. İskenderun’da gazetecilik yapan dört meslektaşımız depremde yaşamını yitirmiş, depremi yaşayan illerde kaybettiğimiz meslektaş sayımız ise 25 olarak kayıtlara geçmiştir.
Binlerce canımız enkaz altında yok oldu. Depremde yaralanan insanlarımızın çoğu halen hastanelerde tedavileri devam etmektedir. Yavaş yavaş toparlanmak zorunda ve durumundayız.
Elbette yaşamını yitirenleri geri getiremeyeceğiz. Depremin bizlerde ve toplumumuzda açtığı yaraları Devletimiz ile birlikte el birliği ile omuz omuza vererek saracağız. Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve köklü bir devlettir. Devletimiz ve Milletimiz el birliği ile depremin yaralarını saracak ve bu depremden daha güçlü bir şekilde ayağa kalyacağız.
 
Yaşadığımız felaketin acılarını paylaşmak üzere bizleri ziyaret eden Amsterdam Belediye Başkanı Sayın Femke Halsema’ya, Belediye Başkanı Sözcüsü Sebastiaan Meıjer, Pieter Jeroense, Hollanda Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Albert Mr Van Hal’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemize, ve şehrimize hoş geldiniz.”
 
Başkan Atar’ın konuşmasını duygusal bir eda ile dinleyen Amsterdam Belediye Başkanı Sayın Femke Halsema, deprem bölgesine en üst düzeyde yardım edilmesi gerek. Biz depremin hemen ardından, Hollanda belediyeleri bağış yaptı. Hollanda’nın Amsterdan Belediyesi olarak 1 milyon euro bağış yaptık. Hollanda belediyeleri 9 milyon Euro bağış yaptı, Hollanda’nın tamamı ise 123 milyon Euro bağış yaptı. Bir dahaki ziyaretimizde bu paraların nerelere harcandığını takip edeceğiz. Bunun yanında burada yapmak istediğimiz buradaki halka destek çıkmaktır. Bu bölgedeki insanlara en üst düzeyde destek çıkılması gerekiyor. Buradaki görüş ve ziyaretlerimizi geri döndüğümüzde yeniden değerlendireceğiz. Ziyaretimizde duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz.” Dedi.
 
HBB basın Daire Başkanı Nida Yılmaz ve gazeteciler, depremin ardından yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek birlik – beraberlik açısından dayanışmanın önemine dikkat çekerek ilin desteğe ihtiyacı olduğunu yineledi ayrıca bölgede gazetecilik mesleğini yapanlara da meslek ile alakalı teknoloji desteği ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet