Skip Navigation Links

ARSUZ’DA “DİRENÇLİ VE YAŞANABİLİR ARSUZ' ÇALIŞTAYI

Güven, Arsuz Belediyesi Gökmeydan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Dirençli ve Yaşanabilir Arsuz' Çalıştayı'na katıldı.

ARSUZ’DA “DİRENÇLİ VE YAŞANABİLİR ARSUZ' ÇALIŞTAYI

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Belediyesi Gökmeydan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Dirençli ve Yaşanabilir Arsuz" Çalıştayı'na katıldı.
 
Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi ve Arsuz Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen panele; Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Kent Konseyi Başkanı İskender Sayek, Muhtarlar, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Meclis Üyeleri katılım sağladı.
 
Kendi alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı panel ’de özellikle depremlerin neden kaynaklandığı, Hatay’da, Arsuz’da bıraktığı izler, açtığı yaralar ve bundan sonra nasıl hareket edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.
 
Yaşanılan depremin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan başkan Asaf Güven, “Hepimizin yaşadığı bir 6 Şubat gerçeği var. Aklımıza geldiğinde bizleri derinden yaralayan bir acı var. Bu felakette canlarımızı kaybettik. Kimisi öksüz kaldı, kimisi yarım kaldı yani bir uzvunu kaybetti kimisi de evini, işyerini kaybetti. Asıl önemli olan bunları nasıl kaybettiğimiz. Bağıra bağıra geliyorum diyen bir deprem sonucu kaybettik. Peki, bu depremi önleyebilir miydik? Elbette ki bu zamandaki bilim ve teknoloji doğal afetleri önlemeye yetmez. Ancak bu afetlerden insanoğlu en az hasarla nasıl çıkar düşüncesiyle hareket etmeli, bilimi teknolojiyi ona göre kullanmalıyız. Bu çalıştayımızın gerçekleşme sebebi de budur aslında. Neler yapabiliriz?
 
“İlçeye Ait Değerleri Göz Önünde Bulundurarak Bu Planlamayı Yapmak Lazım”
 
İlk bakışta Arsuz depremden az etkilenmiş gibi görünüyor. Aslında diğer ilçelere bakıldığında bu doğru bir düşünce. Ama yıkılan, ağız hasar alan veya yıkılacak olan 2 binden fazla binamız var. Ancak Arsuz, normale dönüş bakımından diğer ilçelere göre biraz daha hızlı ilerlemekte. Bunun sebebi ise hem vatandaşlarımızın hem de kaymakamlık, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşların birlikte uyum içerisinde bir bütün olarak çalışmasıyla gerçekleşmiştir. Buradan bir kez daha sayın kaymakamımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.
 
Bundan sonra yeniden yapılaşma ile ilgili planlanma söz konusu olacak. Burada ilçeye ait değerleri göz önünde bulundurarak bu planlamayı yapmak lazım. Bundan sonra yapılaşmaya dair her ayrıntıyı düşünerek yapmamız lazım. Ben bu çalıştayın gerçekleşmesinde emeği olan İskender Sayek hocama, kaymakamlığımıza, katkısı olan belediye çalışanlarına ve herkese teşekkür ediyor, bu çalıştayın Arsuz’a hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet