Skip Navigation Links

İLLER BANKASI DEPREMZEDE BELEDİYELERİN PAYLARINI ARTIRMALI

İLLER BANKASI DEPREMZEDE BELEDİYELERİN PAYLARINI ARTIRMALI

İLLER BANKASI DEPREMZEDE BELEDİYELERİN PAYLARINI ARTIRMALIWeb
TV

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur TBMM'de yaptığı konuşmada depremzede belediyelerin İller Bankası payının artırılmasını ve depremde pert olan kaskosuz araç sahiplerinin zararlarının tazminini istedi.
 
 
 
İLLER BANKASI DEPREMZEDE BELEDİYELERİN PAYLARINI ARTIRMALI
 
 
 
İller Bankası'nın depremzede belediyelere sanki hiç deprem olmamış, belediyelerin gelirleri hiç düşmemiş gibi deprem öncesi kadar kaynak aktardığan dikkat çeken Güzelmansur şöyle konuştu: "İktidar, Hatay'da kamu yönetiminde bazı işleyişleri sanki hiç deprem olmamış, hiç yıkım olmamış, hiç kayıp olmamış, hiç yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmamış gibi devam ettiriyor. Mesela, İller Bankasının belediyelere gönderdiği pay deprem öncesi neyse şimdi de aynı. Deprem bölgesi belediyeleri depremde zarar gördü, personelleri vefat etti. Depremle birlikte emlak vergisi, inşaat ruhsat gelirleri bitti, elektrik ve suyla ilgili aldıkları paylar artık yok. Gelirleri bittiği gibi giderleri de çok arttı; altyapı, yol yapımı, ilaçlama giderleri katbekat arttı. İller Bankasının tüm bunları göz ardı ederek gönderdiği pay belediyelerde sadece personel maaşlarını ödüyor. Buradan İller Bankasına sesleniyorum: Deprem bölgesi belediyelerine gönderdiğiniz kaynağı deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak artırın, halkımız hizmet bekliyor."
 
 
 
DEPREMDE PERT OLAN KASKOSUZ ARAÇLARIN SAHİPLERİNİN ZARARLARI TAZMİN EDİLMELİ
 
 
 
Deprem nedeniyle pert olan, ancak ekonmik kriz nedeniyle kaskosu yaptırılamamış araç sahiplerinin zararlarının bir şekilde tazmin edilmesi gerektiğine değinen Güzelmansur "Depremin etkilediği 10 ilimizde trafiğe kayıtlı 3,1 milyon motorlu taşıttan 1 milyon 100 bin araç değişik şekillerde hasar aldı. Bu araçların sadece 170.200'ü kaskolu çünkü ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle insanlar araçlarına kasko yaptıramamış. Kaskosuz araçlar içinde pert olan araçlar var. Seçim bölgem Hatay'da deprem nedeniyle çok fazla sayıda pert olmuş araç var, bu mağduriyeti göz ardı edemeyiz. Ülkemizin deprem gerçeğini yok sayarak tedbir almayan, ekonomiyi vatandaşın kasko yaptıramayacağı seviyeye getiren iktidar sorumluluk almalı. Depremde yakınlarını kaybeden, evini kaybeden, işsiz kalan insanların kaskosuz, pert olmuş araçlarının tazminine yönelik acilen bir çalışma yapılmalı, hasarları koşulsuz ödenmeli" dedi.
 
 
İLLER BANKASI DEPREMZEDE BELEDİYELERİN PAYLARINI ARTIRMALI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet