Skip Navigation Links

Tapu'da yeni dönem! Sistem bugün itibarıyla değişti

Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama

Tapu'da yeni dönem! Sistem bugün itibarıyla değişti

Gündem   A+a-

 Ev alım- satımı yapacak vatandaşlar dikkat! Tapuda yeni dönem bugün itibarıyla başladı. Artık ev alım- satımı noterlerde yapılacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: " Vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlanmış oldu. Elektronik noter uygulanması ile noterlerimizin randevu sistemi e-noter ile yapılabilmesi vatandaşlarımızın bu anlamdaki hizmetleri daha etkin alabilmesinin yolunu sağlamış oldu. Bugün de taşınmaz satışının noterler tarafından gerçekleştirilebilmesine ilişkin uygulamamız büyük bir kolaylık olacak. Geçen yıl TBMM’de yasalaştırdığımız önemli düzenlemenin bugün hayata geçmesinden, uygulamaya başlamasından çok mutlu oluyoruz.
"ÖNEMLİ BİR UYGULAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"
 
Hafta sonu nöbetçi noter uygulamasının gerçekleştirilecek olması hafta sonu da taşınmaz, gayrimenkul satışı yapma imkanı sağlamış olacak. Noterlerimiz hukukçu denetimleri ile gerçekleştiriliyor olması sonrasında çıkan uyuşmazlıkları ortadan kaldıracak önemli bir uygulama olduğunu düşünüyoruz.
 
Noterler Birliği Başkanı’mıza teşekkür ediyoruz. Bugün ilk işlemde taraflara hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz.
 
Tapu harçları noterlik ücreti ile birlikte daha az masrafla, daha kısa sürede vatandaşlar böyle bir avantajı sağlamış olacaklar."

KAYNAK : Milliyet.com.tr

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet