Skip Navigation Links

MUTLULUK VAGONU DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Üniversite öğrencileri ile çeşitli meslek gruplarına mensup gönüllerin bir araya gelerek oluşturduğu “Mutluluk Vagonu” Hatay’da depremzede çocuklarla

MUTLULUK VAGONU DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Gündem   A+a-

 HATAY – DUDU GÜL GÜRAY DEMİR - Üniversite öğrencileri ile çeşitli meslek gruplarına mensup gönüllerin bir araya gelerek oluşturduğu “Mutluluk Vagonu” Hatay’da depremzede çocuklarla bir araya geldi.
 
Türkiye’nin birçok ilinden gönüllünün katılımıyla oluşan Mutluluk Vagonu topluluğu, deprem bölgesindeki ikinci durağı Hatay oldu.
 
Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Gümüşgöze İlkokulu avlusunda kurulu olan konteyner kentteki depremzede çocuklarla buluşan Mutluluk Vagonu gönüllüleri, çeşitli etkinliklerle çocukların yüzünde tebessüm oluşturdu. Çeşitli yaş gruplarından çocukların katıldığı etkinlikte boyama kitapları ile oyuncak dağıtıldı.
 
Gönüllülerle çeşitli oyunlar oynayan minikler, bir nebze de olsa felaketi unutarak doyasıya eğlendi. Yaşanan deprem felaketinin boyutunu şehri gördükten sonra daha iyi anladıklarını belirterek bundan sonra bölgedeki çocuklarla daha fazla buluşacaklarını belirten Mutluluk Vagonu kurucularından Veysel Tok, amaçlarının felaketten etkilenen miniklere güzel dakikalar yaşatmak olduğunu aktardı.
 
Gümüşgöze ’deki programın ardından Antakya Expo Alanında bulunan konteyner ketteki çocuklarla da buluşan Mutluluk Vagonu Gönüllüleri, burada da müzik eşliğinle çeşitli danslarla minikleri coşturdu.
 
Etkinlikte hem depremzede çocuklar hem de ailelerine dondurma dağıtımı gerçekleştirildi.
 
Deprem bölgesindeki ikinci duraklarının Hatay olduğunu belirten Mutluluk Vagonu Kurucularından Mehmet Ali Yiğit ise “6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem hepimizi derinden üzmüştür. Mutluluk Vagonu’nun amacı köy okullarında, dezavantajlı bölgelerde çocuklara etkinlikler düzenlemektir. Şuana kadar yüzlerce etkinlik gerçekleştirdik. Bugün ise depremzede çocuklarla bir araya geldik. Onlarla güzel zaman geçirdik. Hiç şüphesiz depremde en çok çocuklar etkilendi. Onlara depremi bir nebze unutturmak adına ekibimizle büyük çaba sarf ettik” ifadelerini kullandı.
 
Depremin ardından bölgedeki ilk programlarını Ramazan Ayında Adıyaman’da iftar düzenleyerek ve çocuklara çeşitli etkinlikler yaparak gerçekleştirdiklerini aktaran Yiğit, “Burada yüzlerce gönüllüye ulaştık ve bu gönüllülerin destekleriyle on binlerce çocuğa dokunduk. Hatay’daki etkinlikleri de büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik” diye konuştu.
 
Alanda yapılan etkinliklerden memnun olduklarını ifade eden depremzede Mustafa Aydın, bu tür organizasyonlar ile çocukların deprem psikolojisinden birkaç saatliğine de olsa uzaklaştığını söyleyerek, organizasyonda emeği geçen gençlere teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet