Skip Navigation Links

İSKENDERUN’UN GURURU: CAN ERDOĞAN!

ABD’DEKİ EN BAŞARILI 25 MEZUN ARASINDA YER ALAN İSKENDERUN’UN GURURU: CAN ERDOĞAN!

İSKENDERUN’UN GURURU: CAN ERDOĞAN!

Hatay   A+a-

 StudyinAmerica.com Eğitim Danışmanlığı, ABD’de lisans eğitimi alan binlerce öğrenci arasından en başarılı 2023 yılı mezunları arasında İskenderunlu Can Erdoğan da açıklandı. Birçok alanda üstün yetkinlikler gösteren Can Erdoğan, başarılarıyla ülkemizi ve İskenderunumuz’u gururlandırdı.
Erdoğan, sadece notlarıyla değil, katıldığı araştırma ya da gönüllülük programları gibi kriterlere göre de el üstünde tutuluyor.
 
ALTERNATİF YÖNTEMLER ÜZERİNDEKİ BULUŞLARI DİKKAT ÇEKİYOR
Can; Mustafa ve Burcu Erdoğan’ın oğlu olarak İskenderun’da dünyaya geldi. İlköğrenimini İskenderun’da tamamladıktan sonra lise giriş sınavında Türkiye derecesi ile yatılı olarak Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nde devam etti. Lisede birçok alanda üstün yetkinlikler gösterdi. İlk senesinde okulunun fizik olimpiyatları takımında yer almanın yanı sıra Koç Üniversitesinde Koroner Arter Bypass Ameliyatlarına alternatif bir yöntem geliştirmek üzerine çalıştı. Bu süreçte kalp ameliyatlarının yan etkilerini elimine eden uzaktan kontrollü bir ameliyat robotu geliştirdi ve prototipin patent başvurusunu tamamladı.
 
Aynı zamanda arkadaşları ile kurduğu yazılım takımıyla Intel tarafından düzenlenen hackathon’da İstanbul şampiyonu oldu. Lise boyunca bilimsel tutkusunun yanı sıra girişimciliğe olan ilgisini takip etti. 10. sınıfın yazında MIT’de Sanal Gerçeklik ile fobilerin tedavisi üzerine bir şirket kurdu ve bu şirket New York ve Boston bölgesindeki önemli firmaların ilgisini çekti. Bu süreçte tam burslu kabul aldığı MIT Launch programında MIT ve Harvard Business School hocalarından stratejik yönetim ve işletme alanında dersler aldı. Program sonunda liderlik, girişimcilik, ve sosyal ilişkileri üst düzey öğrencilere verilen; The Best Networker Award a aday oldu ve kazandı. Bir sonraki yaz burslu olarak Yale Young Global Leaders programına seçilerek Yale School of Management ta işletme ve bilgisayar bilimi üzerine dersler aldı.
 
TÜRKİYE’Yİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ
Aynı zamanda üyesi olduğu robotik takımı Integra ile birlikte Houston’da düzenlenen dünya şampiyonasında 3400 takım arasından Chairman’s Award Finalist Ödülü’ne layık görüldü. Bu süreçte 11 gün kuyuda mahsur kalan bir köpek yavrusu olan Kuyu Köpek’in kurtarılmasında sağladıkları katkı New York Post’tan Reuters’a dünya basınının ilgisini çekti ve üyesi olduğu robotik takımı ile beraber robotik bölüm başkanı Oussama Khatib tarafından Stanford Üniversitesi’ne davet edildi.
 
Çalışmaları sonucunda takımı ile beraber eski TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov tarafından Global Liderlik Forumu’nda ödüle layık görüldü. Lise sonrasında tıp ve mühendislik alanında Amerika’nın en iyi okullarından Rice Üniversitesi’nden regular decision’da tam burs alarak eğitimine devam etmek için Amerika’ya yerleşti. Üniversite 2. sınıfta Rice Üniversitesi Türk Öğrenci Birliği başkanlığına seçildi ve bu görevi iki sene art arda sürdürerek Türk kültürünü ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için çalıştı. Aynı zamanda Judo’ya olan ilgisini Revolution Dojo’da dersler alarak sürdürdü. Üniversitede teknoloji ve tıbbın kesişiminde, insan hayatına dokunan projelerde yer almaya ve bilime katkı sağlamaya devam etti.
 
KANSERLİ HÜCRELERİN MODDELEMESİ ÜZERİNE ÇALIŞTI
USNews tarafından son 30 yıldır dünyanın en iyi kanser merkezi seçilen MD Anderson Cancer Center’da Baş, Boyun, ve Göğüs Cerrahisi bölümünde yüksek ölüm riski olan akciğer kanserleri üzerinde çalıştı. Bu süreç boyunca akciğerdeki kanserli dokuların genetik veri analizini gerçekleştirdi ve kanserli hücrelerin modellemesi üzerine çalıştı. MD Anderson’da Thoracic/Head and Neck Medical Oncology bölüm başkanı John Heymach ile birlikte hazırladıkları makale alanındaki en prestijli yayınlardan olan AACR Clinical Cancer Research Dergisinde yayınlandı.
 
3. sınıfın yazında USNews tarafından Amerika ‘nın en iyi Baş ve Boyun Cerrahisi departmanı seçilen Stanford Head and Neck Surgery departmanında, alanındaki en saygın cerrahlardan Dr.Stanley Liu ile beraber çalıştı. Dr. Liu ile beraber üst ve alt çene cerrahisi ameliyatlarının analizi üzerine hazırladıkları makale alanında en saygın yayınlardan olan Otolaryngology–Head and Neck Surgery tarafından yayınlanmak için kabul edildi. 3. sınıfın yazında Stanford Üniversitesi tarafından üstün başarı göstermiş veya doktora sahibi olan öğrencilere teklif edilen Visiting Scholar pozisyonu için davet aldı.
 
DAVET VE TEKLİFLER ALDI
Çalışmalarının sonucunda Rice Üniversitesi’de bilimsel araştırma alanında olağanüstü başarı gösteren öğrencilere verilen Distinction in Research ile İstatistik anadalı ve Veri Bilimi yandalı ile mezun oldu ve Sigma Xi Scientific Research Honor Society üyeliğine davet edildi. Mezuniyet sonrası Silikon Vadisi’nde Da Vinci Ameliyat robotunun mucidi olan ve tıp şirketlerinin NASA’sı olarak bilinen Intuitive Surgical’da Veri Bilimi alanında çalışmak üzere teklif aldı. Aynı zamanda Stanford Üniversitesi’nde Visiting Scholar olarak devam etmeyi ve Yapay Zeka ve Tıbbın kesişiminde projeler geliştirmeye devam etmeyi planlıyor.
 
TAMER TÜRKMAN FARKI
Tamer Türkman’ın kurduğu Study in America, uzun bir süredir Türk öğrencilere danışmanlık yapıyor ve başarılarıyla ülkemizi de gururlandırıyor. ABD’deki en başarılı Türk öğrencileri belirleyen ABD’deki StudyinAmerica.com kurucusu Tamer Türkman, en başarılı 2023 mezunlarını seçerken akademik başarılarına ek olarak üstün liderlik özelliklerinin de değerlendirildiğini ve ülke çapındaki üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin görüşlerine de başvurulduğunu belirtti.
 
Bu öğrencilerin gönüllü çalışmalar yaparak topluma yarar sağlayıp, edindikleri iş tecrübeleriyle de yaşlarından ileride bir olgunluk sergilediklerinin altını çizen Tamer Türkman, 25 En Başarılı Türk öğrenciyi belirlerken sahip oldukları karakterleri ve çevrelerine verdikleri pozitif etkinin de önem taşıdığını aktardı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet