Skip Navigation Links

AYAKTA BAŞLAYAN ANİ AĞRILARA DİKKAT!

Op. Dr. Vecih Keklik, ayaklarda ani bir şekilde başlayan ağrı ve şişliğin damar tıkanıklığının habercisi olabileceğini belirtti.

 AYAKTA BAŞLAYAN ANİ AĞRILARA DİKKAT!

Sağlık   A+a-

 İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Vecih Keklik, ayaklarda ani bir şekilde başlayan ağrı ve şişliğin damar tıkanıklığının habercisi olabileceğini belirtti.
 
Damar tıkanıklığında tedaviye zamanında başlamanın; oluşabilecek komplikasyonları önlemek açısından hayati önem taşıdığını ifade eden KVC Uzmanı Op. Dr. Vecih Keklik, “Ani bir şekilde başlayan ayaklarda şişlik ve ağrı, damar tıkanıklığından kaynaklanıyor olabilir. Damar tıkanıklığına erken müdahale edilmezse hastanın hayatını kaybetme riski vardır. Kalp ritim bozukluğu, kalp kapakçıklarında darlık veya yetersizlik, kalp büyümesi ve kalp yetersizliği olması, kanser hastalığı, hareketsiz yaşam, periferik arter hastalığı, sigara, diyabet, hipertansiyon, obezite, bu hastalık için önemli risk faktörleridir. Ayaklarda başlayan ani ağrı, soğuma gibi şikâyetleriniz varsa, damar tıkanıklığı açısından kalp damar cerrahisine başvurmak önemlidir” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet