Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSDEMİR İŞÇİSİNE ÇİFTE BAYRAM MÜJDESİ

İSDEMİR'DE TARİHİ ANLAR TARİHİ SÖZLEŞME ... İSDEMİR ÖZÇELİK-İŞ'LE ANLAŞTI İMZALAR ATILDI

İSDEMİR İŞÇİSİNE ÇİFTE BAYRAM MÜJDESİ

Ekonomi   A+a-

 Değerli İSDEMİR Çalışanları,
28.Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerine, Genel Başkanımız Yunus Değirmenci Başkanlığında Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurulumuz ile İSDEMİR ve OYAK Yönetimi Kurulu arasında 05.06.2023 tarihinde Saat 14:30’da OYAK Genel Müdürlüğünde başlanmıştır.
Toplantıda, ‘Ücret Zamları’ maddesi başta olmak üzere kalan maddeler üzerinde görüşmeler yapılmıştır.
Geç vakte kadar süren görüşmeler sonunda, her iki tarafın da yeniden değerlendirme yapabilmesi için görüşmelere ara verilmiştir.
06.06.2023 tarihinde Saat 15:00’de Sendikamızın Genel Merkezinde görüşmelere yeniden başlanmış olup, bu görüşme neticesinde, 28. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz, masa başında, siz değerli üyelerimizin refah ve mutluluğunu önceleyen bir anlayışla imzalanmıştır.
Toplu iş sözleşmemize göre, birinci altı aylık dönem için saat ücretlerine 7TL.+%55 oranında ücret artışı sağlanmıştır.
İkinci altı aylık dönem için enflasyon, üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemler için ise enflasyon +2 oranında ücret artışları sağlanmıştır.
Ancak, 2.,3.,4. altı aylık dönemler için asgari ücrete yapılacak artış oranlarının, sözleşme artış oranlarımızı geçmesi durumunda, aradaki fark ücretlere ilave edilecektir.
Ramazan Bayramı Yardımı 3 bin TL,
Kurban Bayramı Yardımı 7 bin TL,
Yıllık izin harçlığı 2 bin 500 TL,
Gece Vardiya Zammı Saat 20.00-06.00 arası vardiyalı çalışanların çalıştıkları beher saat için ücretlerinin %15'i üzerinden gece çalışma tazminatı belirlenmiştir.
Toplu İş Sözleşme Farklarının 23 Haziran 2023 tarihinde ödenmesi kararlaştırılmıştır.
Ayrıca Destek Primi adı altında ise bütün çalışanlara 28 Temmuz 2023 tarihinde 10 bin TL ödenme yapılması kararlaştırılmıştır.
Destek Primi dahil bütün sosyal yardımlarda, toplu iş sözleşmesinin 2. yılında yıllık enflasyon +2 puan ilave edilerek artış sağlanacaktır.
Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili Şube Yönetim Kurulu ve İşyeri Temsilcileri vasıtasıyla detay bilgilendirme yapılacaktır. Sözleşmenin başta Üyelerimiz olmak üzere Oyak'a, İsdemir'e, Sendikamıza, Hak-İş'e Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olsun.
 
Özçelik-İş Sendikası
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar