Skip Navigation Links

Tarım Ürünleri Koyun Sürüsü İstilasında Çiftçinin Zararı Büyük !

Hatay’ın Arsuz ilçesinde çiftçi pandemi ve ardından depremler nedeniyle zor bir dönemden geçiyor.

Tarım Ürünleri Koyun Sürüsü İstilasında  Çiftçinin Zararı Büyük !Web
TV

Arsuz   A+a-

Zor bir dönemden geçen çiftçinin limon ve maydanoz başta olmak üzere ürünleri tarlada kalmış, bazı STK’lar ve Milletvekili Abdulkadir Özel’in girişimleriyle firmalar tarafından alım yapılmıştı.
Çiftçinin başı bu kez de sürüler halinde gezen koyunlarla belada. Kurban Bayramı öncesi koyunlarına vitamini yüksek ot yedirmek için Arsuz bölgesini seçen koyuncular, yüzlerce dönüm ekili tarım arazisine zarar verdiler.
Geçtiğimiz günlerde ekimini tamamladığı sebzelerine giren koyunların büyük bir zarara neden olduğunu belirten bölgenin en eski çiftçilerinden Haydar Gökpınar, gündüz saatlerinde sebzeye giren koyunların 70 ile 80 bin lira arası bir zarara neden olduğunu belirterek, Arsuz Emniyet Müdürlüğü’ne şikayetçi olduğu için aynı koyun sürüsünün bu kez de gece saatlerinde yarım kalan talanı tamamladığını söyledi.
Emeklerinin heba olmasına, uğradıkları zarara çok üzüldüğünü belirten Haydar Gökpınar, zarar tespit tutanağının Cumhuriyet Savcılığı tarafından istendiğini, ilçe tarım müdürlüğünün de zarar tespiit yaptığına vurgu yaptı.
Yıllardır Arsuz coğrafyasında koyun sürüleriyle başlarının belada olduğunu belirten Haydar Gökpınar, Arsuz Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve ilçe tarım müdürlüklerinin tedbirleri ve kestikleri cezalara rağmen ürün ekili tarlalara girmeye devam ettiğine dikkat çekti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tarım Ürünleri Koyun Sürüsü İstilasında  Çiftçinin Zararı Büyük ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet