Skip Navigation Links

Her şehir İskenderun değil!

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar Ve İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz ile yönetim kurulu üyeleri İGC'yi ziyaret etti.

Gündem   A+a-


 
 
Türkiye’nin dört bir yanından milletvekillerinin İskenderun’a hayran olduklarını ve yatırım yoğunluğunun kıskandırdığını belirten Karasayar, milletvekillerinin yatırımcıları bize de gönderin sözüne verdiği yanıtı bakın nasıl özetledi:
 
Her şehir İskenderun değil!
Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar Ve İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz ile yönetim kurulu üyeleri İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret ettiler.
 
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, Milletvekili Karasayar’ın her şeyden önce iyi bir dost olduğuna vurgu yaptı.
 
Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Körfezi’ne yapılan hizmetleri sıraladığı konuşmasında şöyle dedi: “Şehmus Bey’in de ifade ettiği gibi hepimiz İskenderun’un evlatlarıyız. Hepimizin ortak noktası İskenderun’a hizmet etmek, İskenderun’umuzun değerlerini biraz daha arttırmak. Biz hep şunu söyledik. İskenderun Akdeniz’in en güzel ilçesi. Bizler İskenderun heyecanı ve sevgisi ile hep bir arada olduk. Kentimiz için hep mücadele verdik. Çok şükür vermiş olduğumuz bu mücadeleyi beş yıl öncesi ile değerlendirdiğimiz zaman çok ciddi mesafeler kat ettiğimizi gördük. Tabiî ki burada ülkemizde de çok büyük gelişmeler ve kazanımlar oldu. İskenderun’da bu kazanımlardan en çok faydalanan ilçelerden bir tanesi oldu. Şu anda İskenderun dünyanın ticaret merkezi olma yolunda adım adım ilerliyor.
Şuan ki hedefimizde lojistik köy projesi bulunmakta. Kentimize bir lojistik kent kurulduğunda İskenderun dünyanın ticaret merkezlerinden bir tanesi haline gelecek. Bölgemiz konum olarak çok önemli. Ortadoğu’ya, Avrupa’ya, Afrika’ya, her yere yakın. Yani bir tırla saydığım bu yerlere üç günde ulaşabilir. Dünyanın neresinde olursa olsun kentimizde lojistik merkezi olduğu zaman işadamları üç dört günde ürünlerini yetiştirebilecek. Bu sebeple dünyanın ticaret merkezi olmamız için hiçbir neden yok. En büyük tonajlı gemiler limanımıza yaklaşacak şekilde limanımız kuruluyor. Bunlar bölgemize çok büyük potansiyel sağlayacak. Liman yüzde 15-20 seviyelerinde çalışmasına rağmen İskenderun’daki hareketliliği görüyorsunuz. Bununla birlikte ilimizin çılgın proje dediğimiz Amanos Dağlarındaki tünelini deldiğimizde bizim ilimizdeki en büyük problemimiz çözülmüş olacak. Şuan ki durum ile yatırımcıya yatırım yapması için yer sağlayamıyoruz. Şuanda 100 dönümlük bir yerimiz olsa bir günde biter. Biz hep İskenderun’a geleceğe yönelik yatırımlar yapılmasının mücadelesini verdik. İskenderun’un coğrafyasını, denizini, körfezini nasıl daha ileriye taşıyabiliriz? İskenderun’u Türkiye’nin değil, dünyanın gözbebeği nasıl yapabiliriz? Diyerek her zaman bunun mücadelesini verdik.
Çok şükür merkezi hükümetimizin 10 yıllık süreç içerisinde İskenderun’a gelmesi ve getirilmesi gereken yatırımları sizler adına günlük takip ettik. İskenderun için merkezi hükümetten isteyip de alamadığımız hiçbir yatarım olmadı. Şuanda en büyük ikinci hedefimiz Üniversitemizi hızlı bir şekilde büyütmek. Engelli merkezi yapmanın peşindeyiz. Toki çalışmalarını başlatacağız. Yani hiç durmuyoruz. Sürekli mahallelerdeyiz, çarşıdayız, vatandaşların arasındayız. İskenderunlu hemşerilerimiz kentimizde bize neyin eksiliğini söylediler ise biz onlar için bu eksikliği giderdik. İnanın üç beş yıl sonra İskenderun dünyanın en önemli kentlerinden birisi haline gelecek.” Dedi.
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet