Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sadullah Ergin makamı devraldı

Adalet Bakanlığı'nda görev değişimi nedeniyle devir teslim töreni düzenlendi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, görevini önceki Adalet Bakanı Mehmet Ali Ş

Gündem   A+a-

Her Makam, Millet Adına Ona Hizmet İçin Kullandığımız Makamlardır
Adalet Bakanlığı’nda görev değişimi nedeniyle devir teslim töreni düzenlendi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, görevini önceki Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’den devraldı.
Bakanlık makamında düzenlenen törende konuşma yapan Mehmet Ali Şahin; “21 aydır yürütmekte olduğum Adalet Bakanlığı görevini bugün çok sevdiğim dostum, kardeşim, arkadaşım Sayın Sadullah Ergin Bey’e devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Her makam, millet adına ona hizmet için kullandığımız makamlardır” dedi.
Şahin, Adalet Bakanlığı görevini yürüttüğü 21 aylık süre içerisinde mesai arkadaşlarıyla birlikte Türk yargı camiasına hizmet edebilmek için geceli gündüzlü bir çalışma ortaya koyduklarını vurguladı. Şahin; “2002’den sonra hukuk reformu alanında çok önemli işler yapıldı. Şu anda parlamentoda, Adalet Komisyonu’nda ve Meclis Genel Kurulu’nda Adalet Bakanlığınca hazırlanan köklü reform tasarıları vardır. İnanıyorum ki, önümüzdeki süreçte yeni bakanımız sayın Ergin bu yasa tasarılarının bir an önce yasalaşması konusunda üzerine düşeni yerine getirme gayret ve çabası içinde olacaktır. Ben gönül huzuru içerisinde 21 aydır yürütmekte olduğum Adalet Bakanlığı görevini Sadullah Ergin kardeşime devrediyorum. Kendisine yürekten başarılar diliyorum” diye konuştu.
Bakanlık görevini devralan Sadullah Ergin de kendinden önce görev yapan bakanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, sözlerine başladı. Ergin; “Benim bir zorluğum var, o da şu: 3 Kasım 2002’den bu yana görev yapmış bulunan Adalet Bakanlarımız sayın Cemil Çiçek’in ve Sayın Mehmet Ali Şahin’in gerçekten son derece dinamik ve aktif bir bakanlık dönemi yaşatmış olmalarıdır” dedi.
Her iki bakanın da bu süre içerisinde Türk yargı camiasına çok önemli hizmetler yaptıklarını vurgulayan Adalet Bakanı Ergin; “Türk hukuk sisteminin temel mevzuatının yenilenmesi, modernleştirilmesi, AB standartlarıyla eşdeğer hale getirilmesi çalışmalarında çok önemli reformlara imza attılar. Önemli mesafeler kat edildi ama halen kat edilmesi gereken yol var. Bu açıdan benden önce görev yapmış olan değerli bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı, bağımsız ve tarafsız yargı ilkelerine dayalı olarak hızlı, etkin ve adil bir yargı sistemi tesis etmek suretiyle, toplumsal barışı daha da güçlendirecek bir noktaya taşımak Bakanlığımızın hedefi olacak. Bu hedefe ulaşmak için mesai arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çalışma içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından iki bakan birbirlerine çiçek vererek, kucaklaştı. Bakanlık çalışanlarıyla da vedalaşan Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Bakanlık çalışanları tarafından uğurlandı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar