Skip Navigation Links

ARSUZ BELEDİYESİ ‘GEÇİCİ YAPILAR’LA İLGİLİ MECLİS KARARI ALDI

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, yaşanan deprem felaketinin ardından evlerini kaybeden vatandaşların,

ARSUZ BELEDİYESİ ‘GEÇİCİ YAPILAR’LA İLGİLİ MECLİS KARARI ALDI

Arsuz   A+a-

 kendi imkânlarıyla, kendi arazilerinde yaptıkları yerleşim yerleri hakkında verilen izinler hakkında yasal düzenleme yapıldığını belirtti.
Arsuz Belediyesi Meclisi, Nisan ayı Olağan meclis toplantısında yerleşim yeri ruhsatları ile ilgili yeni bir düzenlemeyi görüştü. Yapılan yeni düzenleme ile ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Asaf Güven, muvakkat (geçici) yapılarla ilgili imar komisyon raporuna açıklık getirdi.
Başkan Güven açıklamalarında, “Biz burada depremde her şeyini kaybeden ve ailesiyle birlikte başını sokacak geçici yerler yapan vatandaşlarımızın geçici yapılarıyla ilgili, yasal olarak nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük. Bu noktadan hareket ettik. Şu anda birileri kendi kafasına göre geçici yerleşim yeri yapmaya çalışıyor. Ve yasal olmadığı için sürekli şikâyetler geliyor. Şikâyet geldiği için yetkili personelimizi bu alanlara gönderiyoruz. Deprem felaketinde her şeyini kaybeden vatandaşlarımıza biz de yardımcı olmak istiyoruz. Fakat yasalar buna engel oluyor. Buradan yola çıkarak bir kural ve ruhsata bağlamak istedik. Ama bütün bunları yaparken de bir yıl, iki yıl, üç yıl, beş yıla kadar geçici olarak ruhsat verip, bu işlemi yapacak kişinin de kabul edecek şekilde yapmasını sağlamak istedik. Yani karşılıklı şartları koyarak, imzasını alarak kabul edecekleri şekilde karar aldık. Arsuz belediye meclisimizden geçti, ancak uygulamaya geçmesi için Büyükşehir Belediyesi meclisince de onaylanması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Meclisinin de bu konuda duyarlı davranacağına ve bir an önce gündeme getireceğine inanıyorum.
Burada amacımız hem bu geçiş sürecini yasal olarak gerçekleştirmek, hem de isteyen vatandaşların kendi imkânlarıyla mağduriyetini gidermek için yaptığı bu çalışmalara yardımcı olmak. Yeşil alana, başkasının parseline, hazine arazisine izin verilmesi gibi bir yetkimiz zaten yok. İmarda çok acele etmek istemiyoruz. Çok bileşenli çalışma gerektirir. Bu nedenle geçici planımızı geçerli kılıp, bir süreliğine ihtiyacı karşılamak istiyoruz. İmarın yeniden şekilleneceği ilimizde ve Arsuz’umuzda, sağlam temeller üzerine doğru adımlar atarak yapmak istiyoruz. Acele etmeden, düşünerek, taşınarak, tartışarak bütün kurumların görüşlerini alarak tabii ki bakanlığın ileride alacağı kararları da hepsini bekleyerek yapmak istiyoruz. Böyle bir uygulamanın olması hem bizi bu süreç için rahatlatacak hem de vatandaşı da rahatlatacaktır.” ifadelerine yer verdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet