Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Noel’de huzur ve barış için dualar edildi

İskenderun’da Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen Noel ayininde, barış için dua edildi

Gündem   A+a-

 
Noel’de huzur ve barış için dualar edildi
 
İskenderun’da Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen Noel ayininde, barış için dua edildi
İskenderun Şehit Pamir Caddesi’nde bulunan Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen ‘Noel Ayini’ için kentte yaşayan Hıristiyan aileler, çocuklarıyla birlikte kiliseye akın etti. Mum yakıp dua eden ve dileklerde bulunan Hıristiyanlar, birbirlerinin de Noel’ini kutladı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve toplum destekli polislerinde katıldığı ayinde, Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, önce Arapça daha sonra Türkçe dua etti. Yıldırım, “İsa Mesih’in doğum günü olan bu kutsal günde Dünya’da ve özellikle Türkiye’de barışın hüküm sürmesini diliyoruz. Noel tüm dünyaya ve insanlığa barış huzur ve mutluluk getirsin” dedi.
İskenderun Ortadoks kilisesi başkanı Can Teymur ise, Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle bu yıl Noel bayramını buruk kutladıklarını söyledi. Teymur şöyle konuştu:
“Yanı başımızda komşumuz Suriye’de insanlarımız ölüyorlar, acı çekiyorlar. Bundan son derece üzüntülüyüz ve acılarını içimizde hissediyoruz. Bu Noel gününde; Suriye’deki savaşın bir an önce son bulmasını ve huzura kavuşmalarını istiyoruz. Maalesef Suriye’de Noel kutlanıp kutlanmadığını bilmiyoruz, bir irtibatımız olamıyor oradakilerle” dedi.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar