Skip Navigation Links

DEMİRYÜREK: 'ALTYAPININ FAAL HALE GELMESİ LAZIM'

Yüzyılın felaketi sonrası İskenderun’da her fırtına, deniz kabarması ve yağmurda şehrin suya teslim olmasının sebebinin,

DEMİRYÜREK: 'ALTYAPININ FAAL HALE GELMESİ LAZIM'

Gündem   A+a-

 Yüzyılın felaketi sonrası İskenderun’da her fırtına, deniz kabarması ve yağmurda şehrin suya teslim olmasının sebebinin, sahil kesimindeki çökme ve altyapının taşkını deşarj edememesinden kaynaklandığı bildirildi.
Yağış ve fırtınanın bugün yine sahil kesimini sular altında bıraktığı İskenderun Atatürk Bulvarı, Anıt alanı, Mareşal Çakmak Caddesi, Mete Aslan Bulvarına kadar su taşkını ulaştı, birçok esnafın iş yerini su bastı.
Bu arada Sahil bölgesinde yaşanan su yükselmesinin arından İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de Kaymakamlık binası ön kısmı, Merkez Bankasının çevresini gezerek incelemelerde bulundu, yetkili kurumların ekiplerinin harekete geçmesi için telefon trafiği başlattı.
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, yaşanan deprem felaketi sonrasında kentin sahip kesiminde ve kanalizasyon altyapısında meydana gelen çökmenin her yağmur ve fırtınada bölgenin sular altında kalmasına neden olduğuna dikkat çekti.
Kaymakam Demiryürek, yağışla beraber lodos etkisi devam ettiğini belirterek “Lodos etkisiyle beraber çöken kıyı zemininden, su girişi, iç kısımlarına doğru gerçekleşiyor, bununla birlikte çöken altyapımın etkisiyle, suyun mazgallardan tahliye kanallarından süzülememesi, rögarların taşması söz konusu. HATSU ekiplerine haber verdik, Genel Müdürü aradım. Çalışma başlattılar. Altyapının faal hale getirilmesi lazım, aksi takdirde her yağışta, lodosta biz bunu yaşayacağız” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet