Skip Navigation Links

Sakarya’dan İskenderun’a kardeşlik treni: 40 konteyner daha yola çıktı

(İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay İskenderun’da kurulacak ‘Sakarya Kardeşlik Kenti’ için konteynerlerin ikinci kısmı uğurlandı.

Sakarya’dan İskenderun’a kardeşlik treni: 40 konteyner daha yola çıktı

Gündem   A+a-

 Sakarya, kardeş kentlere gönderdiği ‘kardeşlik trenini’ her geçen gün büyütüyor. Başkan Yüce, “Geçen hafta 40 konteyneri bölgeye göndermiştik. Bugün 40 konteyner daha uğurluyoruz. İnşallah kardeşlik kentlerimizde dışarıda kimseyi bırakmayacağız” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay İskenderun’da kurulacak konteyner kent için hazırlanan konteynerlerin yenileri yola çıktı. 250 konteynerden oluşacak ‘Sakarya Kardeşlik Kenti’nde depremzedelerin konaklayacağı konteynerlerin ilk kısmı olan 40 konteyner geçen hafta yola çıkmıştı. Bugün de 40 konteyner daha Arifiye Tren Garı’ndan uğurlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliği yaptığı programda AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, oda ve STK başkanları, ilçe başkanları, iş insanları, muhtarlar, Arifiye Gar Müdürü Ömer Faruk Korkmaz, TCDD yetkilileri, Büyükşehir bürokratları ve vatandaşlar yer aldı. Yüce, konteynerleri tek tek inceleyerek, hayırlara vesile olmasını temenni etti.
 
“İskenderun konteyner kent için 40 konteyner daha yola çıktı”
Sakarya’dan İskenderun’a 40 konteyner daha gönderdiklerini ifade eden Başkan Yüce, “250 konteynerlik kardeşlik kenti için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İçerisinde çocuk oyun grubu, mescit, derslik, kütüphane, sağlık tesisi, kıraathane, çamaşırhane, basket sahası ve rehabilitasyon merkezinin yer aldığı konteyner kentimizi hızla tamamlıyoruz. Kendi imkânlarımızla çalışmalarına devam ettiğimiz İskenderun konteyner kentimize iş insanlarımızın ve STK’larımızın da desteği var. İskenderun’a kuracağımız 250 konteynerlik kardeşlik kentimiz için ilk 40 konteynerlerimizi geçen hafta trenlerle uğurladık. Bugün de burada 40 konteynerimizi göndermek için toplanmış bulunuyoruz. Bu 40 konteynerin yanında 150 adet soba, 1 tır (odun-kömür-su)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet