Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Karayolları İskenderun'un Akciğerleri

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Karayolları Arazisinde İncelemelerde Bulundu.

Gündem   A+a-

Bölgedeki karayollarının sorunları ve yol bağlantılarının ele alındığı toplantıya katılmak üzere kentimize gelen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, yıllardır yılan hikâyesine dönen İskenderun Karayolları arazisinde de bir dizi incelemelerde bulundu. Lekesiz, bu alanın doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, Hatay İl Genel Meclis Üyesi Emin Dönmez, daire müdürleri ve konuyla ilgili yetkililer ile birlikte karayollarında incelemeler yapan Vali Celalettin Lekesiz, Karayolları Bölge Müdürü Akyiğit ve Kaymakam Aksak’tan karayolları arazisi hakkında bilgiler aldı.
Alanda kaç lojman ve kaç bina bulunduğu, lojmanda yaşayan kaç görevli aile olduğu gibi bilgiler edinen Vali Lekesiz, şehrin merkezinde, geniş bir alana sahip olan bu bölgenin doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Karayolları arazisi ile ilgili, belediyenin milli park talebi dışında hükümet konağı ve okul yapımı ile ilgili taleplerin de söz konusu olduğunu belirten Vali Lekesiz, arazinin park olarak değerlendirilmesinin daha doğru olacağı fikrinde olduğunu ifade etti.
Bununla ilgili çalışmaların hızlandırılarak yapılacağını kaydeden Vali Lekesiz; “Belediye Başkanımızın bu alanın milli park olması yönünde talebi var, bu talep bizce de çok uygun. Çünkü bu çevre tamamen betonlaşmış, her taraf beton yığını haline gelmiş, bu anlamda park talebi, çok doğru bir talep. Ancak bu araziyle ilgili hükümet konağı ve okul talebi de söz konusu. Bununla ilgili çalışma başlatacağız. Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle görüşeceğiz. Hükümet konağı ve okul için daha uygun yerler bulunursa, park yapılması ile ilgili belediyeyle takas çalışmalarına hemen başlayacağız” diye konuştu.
Vali Lekesiz, Kaymakam Aksak ve yetkililerden bu konunun bir hafta on gün gibi kısa bir sürede netleştirilmesini de istedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş