Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Çalınan Araçlar Kamplarda Satılıyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili iddialarda bulundu.

Gündem   A+a-

 
"Çalınan Araçlar Kamplarda Satılıyor"
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili iddialarda bulundu.
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin İskenderun ülkü ocakları tarafından düzenlenen "Kızıl elmaya giden yolda ilk hedef İskenderun belediyesi" konulu geceye katıldı. Şefik Çirkin, burada yaptığı konuşmada Suriye sınırında yaşanan bazı olaylarla ilgili çok çarpıcı iddialarda bulundu.
Çirkin, "Türkiye'de çalınan otomobiller, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirilerek kurulan otomobil pazarında Suriye'den gelen bir takım kişilere satılıyor" dedi. Çirkin sözlerine şöyle devam etti:
"Reyhanlı'da duyup inanmadığımız olaya şahit olduk. Bir araba pazarı var, Dünya'da nerede otomobil çalınıyor ise Romanya'dan beri Türkiye'nin ve Hatay'ın her yerinden çalınan otomobiller, Reyhanlı'ya getiriliyor. Gözümüzün önünde Suriye'den bir kısım insanlar geliyor satın alıyorlar ve götürüyorlar. Buradan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya sesleniyorum; 'Reyhanlı sınır kapısını kapatın, buradaki memurlara boş yere maaş vermeyin.' Durum bu; burası Türkiye."
Şefik Çirkin, sınırın Suriye tarafında Esed güçleriyle muhalifler arasında yaşanan çatışmadan kaçarak Türkiye'ye sığınan 3 Suriye askerinin şehir merkezine gelen 18 özgür Suriye ordusu mensupları tarafından alınarak Suriye'deki kampa götürüldüğü bilgisine ulaştıklarını belirterek şöyle konuştu:
"3 Suriye askeri bir çatışma sırasında Reyhanlı'ya kaçarak sığınıyorlar. Bizim insanımız muhalif asker de olsa kucak açacak, Suriye askeri olsa da kucak açacak; bizim insanımız böyledir. Üstünü başını giydirip yemek yedirdikten sonra güvenlik güçlerine teslim etmek için beklerken, 18 silahlı özgür Suriye ordusu mensubu geliyorlar ve 3 Suriye askerini alıp götürüyorlar. 15 Kilometre sınırı aşıp Türkiye'ye şehrin içine Reyhanlı'ya gelip Suriye askerlerini alıp götürüyor. Polis yok, asker yok, devlet yok. Bu durum Reyhanlılar'ın gücüne gidiyorlar ve burada açıklayamayacağım bir şekilde o 3 Suriye askeri 18 Özgür Suriye ordusu mensubu tarafından tekrar Reyhanlı'ya getiriliyor ve sığındıkları halka teslim ediliyor. Yine polis ve asker yok. Daha sonra ise Türk güvenlik güçlerine vatandaşlar tarafından Suriyeli askerler teslim ediliyor. Bizim ne polisimiz acizdir, ne askerimiz acizdir. Bunları aciz yapan bu hükümetin ta kendisidir. Suriye meselesi en fazla Hatay'ı ilgilendiren bir meseledir"
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş