Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“2023 Yılını ‘Genç Kanatlar’ Yılı İlan Ettik”

Türk Hava Kurumu İskenderun Şube Başkanı Ali Ferit Gündel; “2023 Yılını ‘Genç Kanatlar’ Yılı İlan Ettik”

“2023 Yılını ‘Genç Kanatlar’ Yılı İlan Ettik”

Gündem   A+a-

 
Türk Hava Kurumu İskenderun Şube Başkanı Ali Ferit Gündel; “2023 Yılını ‘Genç Kanatlar’ Yılı İlan Ettik”
 
Türk Hava Kurumu İskenderun Şube Başkanı Ali Ferit Gündel, Türk Hava Kurumu Genel Merkezi olarak havacılığı tüm Türkiye’ye daha fazla tanıtmak, daha fazla faydalandırmak amacıyla 2023 yılını ‘Genç Kanatlar’ yılı olarak ilan ettiklerini ifade etti.
 
Türk Hava Kurumu olarak 2022 yılında yaptıkları faaliyetleri anlatan Gündel; “Ülkemizin, kamu yararına faaliyet gösteren en eski kuruluşlarından bir tanesi olan Türk Hava Kurumu ile ilgili 2022 yılında pek çok faaliyetimiz oldu. Deri ve zekat toplama faaliyetlerimizin haricinde, sivil havacılık ile ilgili faaliyetlerimiz de oldu. Dünya Havacılık Gününde, İskenderun’daki genç kanatlarımızla yaptığımız faaliyetlerimiz bulunuyor ve bu faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yaptığımız faaliyetlerde havacılığın önemi ile alakalı pek çok bilgilendirme çalışması yaptık. Türk Hava Kurumu olarak en büyük amacımız gençlerimize havacılığı, havacılık sporunu sevdirmek.
 
Ülkemizin geleceğinin, dünyanın geleceğinin havacılıkta olduğunu bütün gençlerimize anlatmak en büyük gayelerimizden bir tanesi. Biz geçen sene Genç Kanatlar öğrencilerimizle beraber Türkiye’de en faal şekilde çalışan şubelerden biri olduk. Gerek üniversitelerde, gerek okullarımızda pek çok faaliyetler yapıyoruz havacılığı tanıtmak adına. Üniversite öğrencilerimize maket uçak kurslarını verdik, sömestr tatilinden sonra da okullarımızda öğrencilerimize havacılığı sevdirmek amacıyla başlangıç olan maket uçak yapım kurslarımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
2023 yılını ‘Genç Kanatlar’ yılı olarak ilan ettiklerini de sözlerine ekleyen Gündel, yeni yıl da yapacakları çalışmalardan da söz ederek; “Türk Hava Kurumu Genel Merkezi olarak bir çalıştay yaptık. Havacılığı tüm Türkiye’ye daha fazla tanıtmak, daha fazla faydalandırmak için ve aynı zamanda genç kanatlar üzerinden bu faaliyetleri yoğun bir şekilde yapmak için 2023 yılını ‘Genç Kanatlar’ yılı olarak ilan ettik. 2023 yılında gençlerimizle alakalı kurumunuzun vermiş olduğu pek çok kurslar var. Planör kursu, yelken kanat, yamaç paraşütü, maket uçak gibi pek çok kurslarımız var.
Biz gençlerimizi bu kurslarımızdan azami derecede faydalandırmak için bu seneyi genç kanatlar yılı olarak ilan ettik. 2023 yılında yoğun bir şekilde gençlerimizi tesislerimize kurslara göndereceğiz, bazılarını ücretsiz olarak faydalandıracağız. Gençlerimizle beraber yıl içerisinde pek çok çalışmalar yapacağız. Biz onlardan azami derecede, havacılığı yaydırmak, insanlara anlatmak için faydalanacağız, onlar da bizden yaptıkları işlerde kurslarımız sayesinde uzmanlaşmak için faydalanacaklar.
 
İnşallah İskenderun’da da yamaç paraşütünü, 2023 yılı içerisinde şubemizdeki hocalarımızla daha çok kurslar açarak daha da aktif hale getireceğiz. Biz bu vesileyle bütün gençlerimizi, lisedeki gençlerimiz dahil Türk Hava Kurumu’na faaliyet yapmak ve bilgilendirmek için bekliyoruz” diye konuştu.
 
Kaynak: İskenderun Gazetesi/Helga TERBİYELİ
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş