Skip Navigation Links

Hatay’da Dev Sulama Boruları Sahaya İniyor

DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, Hatay tarımında bir dönüm noktası olacak projede hız kesmeden çalışmaya devam ediyor.

Hatay’da Dev Sulama Boruları Sahaya İniyor

Gündem   A+a-

 
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Yaptığı yatırımlarla şehirlere değer katan DSİ, Hatay tarımında bir dönüm noktası olacak projede hız kesmeden çalışmaya devam ediyor.
 
117 Bin 380 Dekar Tarımsal Alan İçin Dev Sulama Boruları Hazır
“Reyhanlı Barajı Sulaması 1. Kısım” işi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; “Reyhanlı Barajı’ndan alınan su ile 117 Bin 380 dekar tarımsal arazinin sulanmasını sağlayacak olan işimiz kapsamında çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
 
Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “Hatay’daki DSİ yatırımlarımızın en önemlileri arasında yer alan Reyhanlı Barajı’nın biran önce faydaya dönüşebilmesi maksadıyla sulama yatırımlarımızı kısımlar halinde hayata geçiriyoruz. Böylece aynı anda farklı noktalarda çalışarak çiftçilerimizi hasretle bekledikleri suya kavuşturacağız. Bu kapsamda ilk etapta “Reyhanlı Barajı Sulaması 1. Kısım” işimizin başlangıç kısmını oluşturacak olan S3 Ana Boru Hattı CTP boruları ve mekanik ekipmanlarının üretimleri tamamlanarak şantiye sahamıza nakilleri başladı. En kısa sürede bu nakiller tamamlanarak sahadaki imalatlara da başlayacağız. Ayrıca arazi toplulaştırma çalışmalarımızı da yine bu iş kapsamında tamamlayacağız. Kapalı sistem sulama olarak hayata geçireceğimiz bu sulama sistemi sayesinde çiftçilerimiz hem sudan, hem enerjiden hem de işçilikten tasarruf sağlamış olacaklar.” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet