Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Şehrengizi Şaheser Oldu

Hatay’lı olmayan Karaman Eski Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu’nun kaleme aldıkları Hatay Şehrengizi kent hafızasına girecek.

Hatay Şehrengizi Şaheser Oldu

Gündem   A+a-

 
Hatay’lı olmayan Karaman Eski Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu’nun kaleme aldıkları Hatay Şehrengizi kent hafızasına girecek.
 
Hatay Şehrengizi Şaheser Oldu
 
Hatay Vakfı, kent kültürüne ve tanıtımına katkı sunmaya devam ederken, farklı bir bakış açısı ve Hatay dışından birinin kaleme aldığı dev bir eseri kazandırdı.
 
Karaman eski Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu’nun Hatay’da beş ay kadar bir süre kalarak yaptıkları araştırmalar, gözlemler ve çeşitli kaynaklardan edindikleri bilgilerle hazırladıkları ‘Medeniyetler Bahçesi Hatay Şehrengizi’ kitabını çıkardılar.
 
Hatay Şehrengizi Kitabının tanıtım toplantısı Arsuz Karaağaç 20 metrelik yolda hizmet veren Rubi Restoran’da İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer ve yönetim kurulu üyeleri, Hatay Vakfı İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Sönmez ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
 
Hatay Vakfı İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Sönmez ev sahipliğinde gerçekleşen Hatay Şehrengizi kitabının tanıtım toplantısında konuşan Hatay Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, kent kültürüne ve arşivine çok değerli bir eser kazandırmanın mutluluğuyla birlikte, Karaman Eski Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu’nun araştırma ve gözlemlerine dayalı hazırladıkları kitabın ‘Bir Dış Göz’ olması açısından da çok önemli olduğuna dikkat çekti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
İhsan Aydeğer, kitabın basımı ve dağıtımı ile ilgili sponsorluk yaptığı için Hayırsever İşinsanı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’a teşekkür etti.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay’ın kadim bir şehir olması bir yana, İskenderun’un da yine kadim şehrin bir ticaret, tarım ve turizm kenti olarak bir çok özelliği olduğunu hatırlatarak, Hatay Şehrengizi kitabında İskenderun’la ilgili keşfedilmemiş bir çok noktaya dikkat çeken Karaman eski Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu’ya teşekkür etti ve bu kitabın bölge halkından büyük beğeni toplayacağına olan inancını ifade etti.
 
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de, “Tarihe iz bırakmak noktasında yazılı eserlerin büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Böylesine kültürlü bir medeniyetin böylesine kültürlü bir tarihine sahip farklı kültürlerin bir araya geldiği sadece Türkiye’ye değil dünyaya da duyurulabilecek bütün zenginliklerin olduğu toprakların yazıldığı hakikaten kıymetli bir iş. Herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Kamil hocamıza ve değerli eşine ve emekleri olan herkese teşekkür ederim.
 
İstiyoruz ki biz binamızda Kaymakamlığımız da bu memlekete emek veren herkesin biz izi olsun.” Dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş