Skip Navigation Links

Karnedeki Notlar Ne Olursa Olsun, Umudunuzu Cesaretinizi Kaybetmeyin

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, yarı yıl tatili dolayısıyla yaptığı açıklamada öğrenci, veli ve öğretmenlere seslendi.

Karnedeki Notlar Ne Olursa Olsun, Umudunuzu Cesaretinizi Kaybetmeyin

Gündem   A+a-

 

"Karnedeki Notlar Ne Olursa Olsun, Gelecekle İlgili Umudunuzu Cesaretinizi Kaybetmeyin"
 
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, yarı yıl tatili dolayısıyla yaptığı açıklamada öğrenci, veli ve öğretmenlere seslendi. Yanık, "Karnedeki notların ne olursa olsun, gelecekle ilgili umudunuzu ve cesaretinizi kaybetmeyin"dedi.
 
2022 - 2023 eğitim dönemi sömestr tatiline girildiği bu günde öğrenciler karnelerini aldılar.
Bugünde açıklama yaparak öğrencilere seslenen Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, "Bana Göre Karneye Cok Fazla Mana Yüklemeye Gerek Yok, Karne Sadece Derslerle İlgili Bir Geri Bildirim Aracıdır" dedi.
 
Yavuz açıklamalarına şöyle devam etti;
"Geleceğimiz Kıymetli Çocuklarımız, gençlerimiz;
Birinci dönem sonu karnelerinizi bugün alıyorsunuz.
Karnelerini alan bütün öğrencilerimizi kutluyorum, karnenizdeki notlar ne olursa olsun, gelecekle ilgili umudunuzu, cesaretinizi kaybetmeyin,öğrenci olarak gorevinizi yerine getirdiginiz takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hep saglam, canli tutmanızı diliyorum.
Karne; sadece derslerle ilgili bir geri bildirimdir. Kesinlikle kişiliğinizi, zekânızı, yeteneklerinizi, bilginizi acikca değerlendiren, belirleyen bir gösterge değildir.Karne size bir isaret verir, hepsi o kadar. Hangi konuda güçlüsünüz hangi konuda biraz daha çalışmanız gerekir, hangi konuda dikkat etmeniz gerekir bu hususlarda, sizi yonlendirir.
 
Karne ne bir başlangıç nede bir sondur. Karne, ögretmenin size ve ailenize kisa bir rehbelik etmek, bilgi vermek icin verdigi küçük bir belgedir. Karneye cok çeşitli manalar yüklemeye gerek yok. Hele de 1. dönem sonunda hic gerek yok.
 
Değerli Velilerimiz;
Çocuklarımızı bugün aldiklari karne uzerinden bir ölçmeye degerlendirmeye girmeyelim. Elbetteki karne sizler icin bir uyarandir. Ancak bir karne ile cocuklarinizin sosyal gelisimini, fiziki gelisimini, yeteneklerini, bilgi ve becerilerini degerlendirmeye kalkmayin, onları karne üzerinde ki notlarla yargılamayın, değerlendirmeyin derim.
 
Bence bugün yapacağınız en guzel is yarıyıl tatilini planlamak olsun. Tatilde cocuklarinizla yapacaginiz guzel isleri plânlayin. Bence aile büyüklerini ziyaret, huzur evini ziyaret, uzun sure gitmediginiz bir akrabanizi ziyaret gibi değerler eğitimini ön plana alan bir calisma yapin, onlarla kırda, bayırda, dağda gezin. Sinavlara, kitaplara, notlara biraz ara verin derim.
Hayat kısa, bizim çocuklarımız, akraba cocuklari, komsu cocuklari bu kisa hayatta deger vereceğimizen önemli varlığımızdır. Belkide varlık biraz yanlış olur çünkü varlık meta degerlendirmesidir, bana göre cocuklar meta değil, candır, canımızdır.
 
Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım;
 
Sizlerin her zaman oldugu gibi bu dönem icerisindede üstünüze düşeni en iyisiyle yaptiginizi düşünüyorum. Icerisinde bulundugunuz tüm olumsuzluklara, eksikliklere ragmen en küçük fırsatı dahi degerlendirerek ogrencilere birseyler vermeye çalıştığınızı her platformda, okulda gördüm. Sizler ogrencilerinizi zaten iyi taniyorusunuz verdiginiz kararlarla, yaptığınız yönlendirmelerle onlara guzel bir rehbelik yaptınız. Sizlerden istegimiz dezavantajli bölgelerde bulunan, aile olarak sıkıntılar yasayan çocuklara bu tatilde daha fazladan ilgi göstermenizdir, onlara diyeceğiniz bir alo, yapacağınız bir ziyaret, onlarla içeceğiniz bir bardak su belkide çok şeyi değiştirecektir.
Can dedigimiz bu yeni nesil cevherleri vatanına, milletine ve devletine sadık, aklı hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştirmek için göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlerin ödülü belki maddi olarak verilemeyecek ama emin olun ki manevi olarak hem toplum vicdanında hemde diğer alemde mutlaka verilecektir.
 
Bütün öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu,sevgi dolu, değerleri hatırladığımız bir yarıyıl tatili diliyorum"
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet