Skip Navigation Links

Ekmek Yemeyi Kesti, Harçlığını Her Gün Askıda Ekmek Kampanyasına Bıraktı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir lise öğrencisi aşırı kilolarından kurtulmak için ekmek yemeyi kesti, ekmek kampanyasına destek oldu.

Ekmek Yemeyi Kesti, Harçlığını Her Gün Askıda Ekmek Kampanyasına Bıraktı

Gündem   A+a-

 
Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir lise öğrencisi aşırı kilolarından kurtulmak için ekmek yemeyi kesti, bıraktığı ekmek miktarı karşılığında harçlığı ile her gün askıda ekmek kampanyasına destek oldu.
 
Kilo verirken fark edilen liselinin örnek davranışı İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek tarafından plaketle takdir edildi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Muhsin Konur aşırı kilolarından kurtulmak için ekmek yemeyi kesti, ‘şükür olsun’ diye yemediği günlük ekmek miktarı oranında her gün askıda ekmek kampanyasına destek verdi.
Fırın sahibi aynı zamanda İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, liseli gencin her gün askıda ekmek dolabına ekmek bıraktığını fark etti. Liseli Muhsin Konur’un bu güzel örnek davranışı, Oda Başkanı, okul müdürü ve İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek tarafından plaketle onurlandırıldı.
 
‘DURUMU YERİNDE OLAN HERKESE ÖRNEK OLSUN’
 
Lise Öğrencisi Muhsin Konur’un, yaşıtları ile büyüklerine örnek olacak bir davranış sergilediğini belirten Kaymakam Demiryürek “Askıda ekmek uygulamasına, kendi mütevazı harçlıklarıyla destek oluyor. Gencimizin bu davranışını tebrik ediyorum. Güzel davranışın hepimize, sadece kendi akranlarına yaşıtlarına değil bütün yetişkinlere, durumu yerinde olan herkese örnek olmasını diliyoruz” dedi.Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Bilgin de 11. Sınıf öğrencisi Muhsin Konur’un okula ilk geldiğinde bayağı kilolu olduğunu hatırlatarak “Yemeyi seven bir öğrencimizdi. Kendi ekmek yemeyi kesmiş, fakat kestiği ekmekleri başka insanlarla paylaşarak böyle güzel bir davranışa dönüştürmüştür. Umarım tüm arkadaşlarına örnek olur. Muhsin’i tebrik ediyorum, gurur duyuyoruz kendisiyle” diye konuştu.
 
‘PAYLAŞMAK GÜZEL’
 
İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz birkaç defa askıda ekmek kampanyasına destek verirken gördüğü gencin kendisini çok duygulandığını, durumu Kaymakama ilettiğini, bir plaketle takdir edilmesine karar verdiklerini ifade ederek “Paylaşmak gerçekten güzel. Kardeşimize duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda başarılı bir öğrenci, umarım bu farkındalık başkalarına da yansır” şeklinde konuştu.
 
Hiçbir karşılık beklemediği ‘şükür’ davranışının Fırıncılar Odası Başkanı tarafından fark edilerek, kendisine kaymakam aracılığıyla plaket takdim edildiğini anlatan 11. Sınıf öğrencisi Muhsin Konur şunları söyledi: “Kaymakamımıza ve oda başkanımıza teşekkür ediyorum, Yokluğu görmüş biri olarak bunları yapmak o günlere bir şükür gibi. Durumunuz elverdikçe paylaşmaya çalışın, paylaşmak güzeldir.”
 
Kaynak: Gazete Güney
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet