Skip Navigation Links

'Yasaları yok sayanlar yargı önünde hesap vereceklerdir'

MMK Metalurji Sanayi ve Ticaret Liman İşletmesinde Ekim ayı içerisinde işe 'sigortalı' olarak işe başlayan sigortalılar adına düzenlenen giriş bildirg

Gündem   A+a-

 
Çelik-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Önal:
 
“Yasaları yok sayanlar yargı önünde hesap vereceklerdir”
 
Çelik-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Cinal Önal, MKK Metalürji sanayinde çalışan Çelik-İş Sendikasına üye işçileri tehdit eden MMK Metalürji yöneticisi İsmail Doğan Kenet hakkında dava açıldığını belirtti.
 
Önal, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, sendikaya üye 17 işçinin Kenet hakkında Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığına müracat ederek şikayetçi olmuşlardır. Savcılık makamıda bu konuyla ilgili soruşturma yapmış ve Dörtyol 2.Asliye ceza mahkemesine dava açmıştır.
 
Önal, sendikaya üye olmanın her fabrika da çalışan bir işçinin yasal hakkı olduğunu belirterek,”Fabrikada Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan İsmail Doğan Kenet, üyelerimizi başka bir sendikaya üye olmaya zorlamıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur. İsteyen her işçi istediği sendikaya kayıt olabilir.”dedi.
 
Önal,”İşçiler bu zorbalık karşısında haklarını aramak için dava açmışlardır. İlk duruşma 13 Nisan’da Dörtyol’da yapılacaktır. Dava T.C.K. 118’inci maddesi gereği 6 aydan 2 yıla hapis cezası öngörmektedir. Mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz.”şeklinde konuştu.
 
Kenet’in fabrikada yetkili sendika olmak için türlü oyunlara başvurduğunu iddia eden Önal, şöyle konuştu.
 
“Kenet bununla da kalmayıp sahte kayıt yaparak yaklaşık 200 işçiyi fabrikada çalışıyormuş gibi göstermiştir.bununda sebebi Çelik-iş Sendikası’nın MMK Metalurji işyerinde yetki almaması için yapılan bir hukuksuzluktur. İlgili yerler tarafından yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde böyle bir durumun olmadığını tesbit edilmiştir. Bu konuda da ilgili Bakanlık bir komisyon oluşturarak çalışma yürütmektedir. Konu ile ilgili olarak zaten MMK Firması Kenet’in görevden aldı. Yasaları çiğneyenler yargı önünde hesap vereceklerdir. Bu durumu fark eden MKK’nın şimdiki yöneticilerini de gönülden kutluyoruz“

 


 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet