Skip Navigation Links

Hatay'da Kullanılmayan Köy Okulları Yeniden Canlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı 'Köy Yaşam Merkezleri' projesi kapsamında...

Hatay'da Kullanılmayan Köy Okulları Yeniden Canlanıyor

Eğitim   A+a-

 
Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında...
 
Hatay'da Kullanılmayan Köy Okulları Yeniden Canlanıyor Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında Hatay'da da kullanılmayan köy okulları; anaokulu, ilkokul ve halk eğitim merkezlerine dönüşerek aktif eğitim birimleri olarak yeniden hayat buluyor, köylere hayat veriyor.
 
Proje kapsamında Erzin'de Gökdere, Aşağıburnaz; Yayladağı ilçemizde Gürışık; Altınözü ilçemizde Akkamber mahallelerinde kullanılmayan atıl okul binaları Köy Yaşam Merkezleri'ne dönüştürülerek faaliyete geçti. Ayrıca Yayladağı'nda Çayır ve Uluyol; Kırıkhan'da Arkıtça, Aktutan, Camuzkışlası Çatalyurt; Belen'de Şekere ve Müftüler mahallelerinde bulunan köy okullarının dönüşümü de devam ediyor.
 
BÜYÜK: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM
 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Yaşam merkezleri köylerin kalbi olacak." sözlerini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, ilde de yürütülen, kullanılmayan binalarımızın işlevsellik kazanarak yeniden eğitim sistemine dâhil olmasını ve her kesimden insanımızın eğitime erişmesini sağlayan projenin tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, "Çalışmalarımıza verdiği desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Rahmi Doğan'a ve projenin ilimizde uygulanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet