Skip Navigation Links

Yayman: 'Koşulları Yerine Getirmeyen T.C. Vatandaşı Olamaz!'

Hüseyin Yayman ülke genelindeki Suriyeli misafirlere, Türklere göre ayrıcalık tanındığı şeklindeki söylemlerin doğru olmadığını söyledi.

Yayman: 'Koşulları Yerine Getirmeyen T.C. Vatandaşı Olamaz!'

Gündem   A+a-

 
Hatay AKP Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı olan Hüseyin Yayman gerek ilimizde gerekse ülke genelindeki Suriyeli misafirlere, Türklere göre ayrıcalık tanındığı şeklindeki söylemlerin doğru olmadığını söyledi.
 
Ülkede ve ilimizde “doğru bilinen yanlışlar” olduğunu söyleyen Milletvekili Hüseyin Yayman, iddia edildiği gibi Suriyeli öğrencilerin Türk Üniversitelerine “sınavsız alındığı” şeklindeki iddiaların da mesnetsiz olduğunu, bunun doğru bir bilgi olmadığını söyledi.
 
Suriyelilere sağlıkta öncelik tanındığı şeklindeki söylemin de yanlış olduğunu söyleyen Yayman, “ASM’lerde hastanelerde muayene olmanın, tedavi olmanın yöntemleri var. Randevulu sistemde hiçbir Suriyeli, Türk yurttaşlarımızı önüne geçemez. Herkes sırasına gire işlem görür” açıklaması yaptı.
Suriyelilere ücretsiz tedavi yapıldığı şeklindeki söylemin de doğru olmadığını anlatan Yayman, T.C. Vatandaşlığı elde etmenin de kuralları olduğunu hatırlatarak, “Hiç kimse, T.C. Vatandaşı olabilme koşullarını yerine getirmeden T.C. Vatandaşı olamaz. Halen Hatay’da 24 bin dolayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımız vardır” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet