Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

BAŞKAN GÜVEN, “ARSUZ HEPİMİZİN”

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, belediye bünyesinde çalışan kadrolu işçilerle sözleşme yeniledi.

BAŞKAN GÜVEN, “ARSUZ HEPİMİZİN”

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu işçilerle imzalanan sözleşmede, tüm şartları zorladıklarını ve kadrolu işçilerin lehine bir sözleşme imzaladıklarını belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Kadrolu işçilerimizle ilgili toplu sözleşmeyi imzalıyoruz. Günümüzün ekonomik şartlarını da göz önünde bulundurarak iyileştirme yaptık. Yaptığımız iyileştirme tabii ki ideal bir iyileştirme değil. Günümüz Türkiye’sinde ekonomik zorlukların ne kadar olduğunu bilerek bunun da yeterli olduğunu veya bütün sorunların çözüldüğü anlamına gelmiyor. Ama belediyenin ve ülkenin içinde bulunduğu şartlar da göz önüne alınarak, önemli oranda bir iyileştirme oldu.
Biliyorsunuz ki hem kadrolu işçiler var hem de taşerondan gelen kadro almış işçiler var ve bunlar arasındaki ücret anlamında büyük farklılıklar var. Amacımız diğer arkadaşları da aynı seviyeye getirmek. Ama tabi ki bu kolay bir şey değil. Süreç ve zaman meselesi. Ama şu an kadrolu işçilerimizin maaşında iyileştirme gerçekleştirerek sendika sözleşmelerini imzalıyoruz. Bu süreçte belediye çalışanlarımıza ve temsilcilerimize, günün şartlarında hem kendilerini hem de belediyemizi düşünerek hiçbir sıkıntı olmadan güzel bir şekilde bu süreci tamamladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Sendika temsilcilerine de teşekkür ediyorum. Arsuz hepimizin. Hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.
Genel-İş Hatay Şube Sekreteri Mehmet Emin Doğruel, bu süreçte her zaman işçilerin yanında olan ve görüşmelerde işçilerin mağdur olmaması için elinden geleni yapan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’e teşekkür etti. Doğruel, “ Uzlaşma kültürünün son derece zor olduğu bir dönemde, tek düşüncenin hâkim olduğu bir coğrafyada toplu iş sözleşmeleri, ekonomik olduğu kadar, uzlaşma kültürüyle de alakalıdır. Bu ekonomik şartlarda bugün maaşa yapılan zam markete yapılan zamla eriyip gidiyor. Sayın Başkanımla da uzlaşı kültürüyle hareket ederek bir mutabakata vardık. Bu konuda katkı sunan başta değerli başkanımıza, temsilcilerimize ve tüm arkadaşlarımıza bu sözleşmeden dolayı teşekkür ediyor, Arsuz’a ve Arsuz’lu emekçilere hayırlı olmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar