Skip Navigation Links

YENİDEN REFAH HATAY’DAN YERLİ MALI PROGRAMI

Yeniden Refah Partisi Hatay İl Kadın kolları Başkanlığı tarafından Yerli malı haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.

YENİDEN REFAH HATAY’DAN YERLİ MALI PROGRAMI

Gündem   A+a-

 Tüm teşkilatın katılımıyla gerçekleşen programda kadın kolları İl Başkanı Gülendam Metin yerli malı haftasının önemine değindi.
 
Metin açıklamasında; "Bugün burada Yeniden Refah Partisi Kadın kolları İl ve İlçeler olarak yerli malı haftası etkinliği adı altında beraber birlikte olmayı, birlikteliği, beraberliği, sevecenliği, sevgiyi birbirimize empoze etmeye çalıştık. Önemli olan burada hep bir arada olmak bir birimizi daha iyi tanımak omuz omuza davamızı daha iyi nerelere götürebileceğiz diye uğraşmak, kardeşliğin ne demek olduğunu birlikte kuvvet doğar ne demek olduğunu burada biz arkadaşlarımızla önce biz kendimiz yaşamak istedik. Kendi teşkilatımızla yaşamak istedik. Buraya gelen tüm arkadaşlarıma değerli basın mensuplarına şahsım ve partim adına çok teşekkür ediyorum hepinizin ellerine emeklerine ayaklarına sağlık" dedi.
 
METİN: YERLİ MALI KULLANIMINA ÖNEM VERİYORUZ
 
Yeniden Refah Partisi Hatay İl Başkanı Yusuf Metin de konuşmasında; "Yeniden refah partisi Hatay il başkanlığı olarak kadın kollarımızın organizasyonuyla yerli malı haftamızı kutluyoruz. Öncelikle yerli malının ne demek olduğu konusunda şunları söylemek istiyorum. 1. dünya savaşından sonra ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar üretilen malların üretilen ürünlerin Türkiye de kalması Devlet içersinde kalması yönünde atılmış bir adımdır. 1. dünya savaşından sonra Dünyanın ve Türkiye'nin içerisine düştüğü durumu açıklayıcı konuşmaları olmuştur. 1946 yılından sonra da yerli malı haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır 1983 yılında yatırım tutum ve Türk malı olarak ismi değişmiştir.
 
YERLİ MALI HAFTAMIZ HAYIRLI OLSUN
 
Buradaki amaç gerçekten Türkiye'deki özellikle Türkiye'de harcanması gereken tüketilmesi gereken maddi masrafların dışında geriye kalan elde tutulan nakitlerin veyahut da malların yatırıma çevrilmesi konusunda halkı bilinçlendirme ve bu konuda adım atması yönünde istek bilgi amaçlı ve üretilen ürünlerde bir sonraki üretilecek ürünlerin elde edilmesi konusunda bilinçlendiriyoruz. Mesela buna biz Hatay bölgesinde olduğumuz için Hatay'dan örnek verebiliriz siz buğday ekiyorsunuz bir sonraki buğdayı nasıl elde edeceğiz bir önceki elde ettiğimiz buğdayın tohumundan ata tohumları diyoruz. Biz buna Yeniden Refah Partisi olarak da buna çok önem veriyoruz. Bunlardan bir sonraki ürünün elde edilmesi gibi dışa bağımlı olması değil kendi kendimize yetmemiz, bu konuda bilinçlenme amacıyla atılmış bir adımdır. ve yıllarca bizde çok güzel bir gelenek haline geldi. Yerli malı haftamızın tüm Türkiye'ye ve tüm Milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından yerli ürünlerle hazırlanan yiyecekler katılımcılara takdim edildi
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet