Skip Navigation Links

ESNAFA 11 AYDA 130 MİLYON LİRA KREDİ

İskenderun 1 Nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Şaban Keleş...

ESNAFA 11 AYDA 130 MİLYON LİRA KREDİ

Ekonomi   A+a-

 İskenderun 1 Nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Şaban Kekeç, 2022 yılının 11 ayında toplam 130 milyon TL’lik esnafa kredi verdiklerini açıkladı.
 
İskenderun 1 Nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Şaban Kekeç esnaf kefalet kredi kooperatifinin faizleri %9.5’ten %7.5’a düşmesiyle, limitlerin de 350 bin liradan 500 bin liraya çıkarıldığını hatırlatarak “Bu zorlu süreçte esnafımızın müracaatları çoğaldı. Bizim kooperatifimize 300 üzerinde müracaat var. Her ay 20-30 milyon kredi veriyoruz” dedi.
 
Bu ay devletten 20 milyon TL gediğini, 1 milyon ve 2 milyon dönenlerle 30 milyon kredi verebildiklerini ifade eden Kooperatif Başkanı Şaban Kekeç “Esnafın kriterlerine göre 500 bin lira, tüm esnafımıza göre değil. Bazı esnafımız yatırım yapacağı şeylere göre 500 bin verebiliyoruz. İş yeri alma kredisi de var. 1 veya 1,5 milyon araç kredisi de var ama şu anda ertelendi, bundan sonraki kredilerde verilecek o krediler. Biz esnafımıza şu duruma göre 11 ayda 130 milyon TL kredi verdik. şu anda bekleyen 300 kişi ve hemen hemen 90 milyon da para olarak bekleyen var. Birkaç ayın içinde bunların hepsini eriteceğiz” diye konuştu.
 
2022 yılı esnaflar için bira zor süreç olduğunu da sözlerine ekleyen Şaban Kekeç devletin esnafa katkıda bulundu bu kredilerle, can suyu kredisi, bu kredilerin bayağı esnafı rahatlattığını, İskenderun’da kendilerinin 130 milyona ek olarak, 2 nolu Kooperatif, Gözcüler ile Denizciler kooperatifleriyle birlikte toplamda 400 milyon kredi verildiğini kaydetti.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet