Skip Navigation Links

Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu Erasmus Kapsamında

Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu’nun yapmış olduğu “Discovering STEM in Nature “ adlı projesi kabul edildi.

Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu Erasmus KapsamındaWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Avrupa Birliği Erasmus+ Küçük Ölçekli Ortaklıklar projeleri kapsamında 2021 yılında Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu’nun yapmış olduğu “Discovering STEM in Nature “ adlı projesi kabul edildi.
2021-2-LT01-KA210-SCH-000049624 numarası ile kabul edilen Erasmus+ KA210-SCH projemizi Litvanya , Estonya, Kuzey Makedonya ve Türkiye olmak üzere 4 ülke ile ortak yürütülecek.
Bu projeye Litvanya’dan Plungės lopšelis-darželis "Vyturėlis" adlı okul, Kuzey Makedonya’dan Seven Septemvri adlı okul, Estonya’dan Kohtla-Järve Lasteaed Tareke adlı okul ve Türkiye’den de Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu katılacak
Proje okulöncesi çağındaki çocukların doğada var olan STEM'i keşfetmelerini amaçlarken, Proje hedefi ise bilimle ilgilenen, doğayı seven, kendine güvenen, etkileşimli düşünen, kendini iyi ifade edebilen öğrenciler yetiştirmek.
Çalışmaları 4 ana başlık altında yapılacak
1-Geri Dönüşümden STEM Öğrenme
2-Bitkilerden STEM Öğrenme
3-Sudan STEM Öğrenme
4-Hayvanlardan STEM Öğrenme.
Proje sonunda ise sanal sergi, e-kitap, proje gazetesi ve e dergi hazırlanarak proje çıktısı olarak gerçekleştirilecek.
Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü bu proje için yaptığı açıklamada, “Bu proje sayesinde farklı kültürleri ve inanışları tanımakla birlikte ülkelerimizin eğitim sistemlerini ve okullarımızda uygulanan iyi örnek çalışmaları da keşfetme ve tanıma fırsatı yakalanmakta.
İnanıyorum ki bu proje, şehrimizde yaşayan insanlarımız, okulumuzdaki öğrencilerimiz ve aileleri üzerinde büyük bir etki yapmıştır. Mahallemize ve bölgemize farklı bir heyecan katmıştır.
Bu projenin ilçemizin, ilimizin, okulumuzun ve en önemlisi ülkemizin dünyaya tanıtılmasında da büyük bir etkisi olacaktır.
Yine bu proje ile, farklı kültürleri ve inanışları tanımakla birlikte ülkelerimizin eğitim sistemlerini ve okullarımızda uygulanan iyi örnek çalışmaları da keşfetme ve tanıma fırsatı yakalamaktayız.
Ayrıca Türk kültür ve tarih zenginliğinin ,misafir peverliğinin, hoş görüsünün ne kadar büyük olduğunun dünya ülkelerinin tanıması sağlanacaktır.” dedi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu Erasmus Kapsamında videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet