Skip Navigation Links

Hedef Dünya Markası Olmak !

Çelik ve mobilya sektörlerinde Dünya pazarlarında söz sahibi olmayı hedef olarak seçen Baştuğ Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ:

Hedef Dünya Markası Olmak !

Ekonomi   A+a-

 Çelik ve mobilya sektörlerinde Dünya pazarlarında söz sahibi olmayı hedef olarak seçen Baştuğ Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ:
 
Hedef Dünya Markası Olmak !
 
İstanbul Sanayi Odası Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi listesinde 51’nci sırada bulunan, standardı yüksek, kaliteli ve Dünya ile rekabet eden ürünleriyle onlarca ülkeye ihracatıyla Türkiye’nin gururu sanayi kuruluşlarından Baştuğ Metalurji, Türkgün Gazetesi’nin manşetinde Hedef Dünya Markası olmak başlığıyla yer aldı.
Çelik ve mobilya sektörlerinde Dünya pazarlarında söz sahibi olmayı hedef olarak seçen Baştuğ Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, Türkgün Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.
Mustafa Baştuğ’un çelik sektörünün Dünya pazarlarındaki yeri ve hedefleri üzerine sözleri ekonomi çevrelerinde gündem oldu.
 
TÜRKİYE Tedbirlerini Aldı
Baştuğ Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, Türkgün Gazetesi Yazarı Bahadır Çoban’ın sorularını yanıtladı.
Demir-çelik ve mobilya sektörlerindeki yatırımlarıyla Türkiye’nin ihracat gelirlerine önemli katkılarda bulunan Baştuğ Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, Türkgün Gazetesi Yazarı Bahadır Çoban’a verdiği söyleşide hedeflerinin nitelikli ve katma değer yaratan üretimle dünya markası hâline gelmek olduğunu söyledi.
 
Yatırımlarınızın yoğunlaştığı demir-çelik sektörü Türkiye’nin iç tüketiminde ve dış satımında nasıl bir yere sahip?
 
Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. olarak, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 605.000 m2 alan üzerine kurulu, 145.000 m2 kapalı alanda, 2.000.000 ton/yıl sıvı çelik ve 1.250.000 ton/yıl inşaat demiri üretim tesisi ile Türkiye’nin en büyük 5. ark ocaklı tesisi olarak üretim yapmaktayız.
Demir-çelik, Türkiye’nin hem ihracat pazarlarında hem de iç piyasada lokomotif görevi gören sektörlerin başında gelmektedir. Sektör, ihracat pazarlarında, 2022 yılı 9. ayı itibarı ile yaklaşık 13 milyar USD ihracat rakamına ulaşmıştır. İç pazarda uzun çelik üretimi, ülkenin tüm ihtiyacını karşılamakta ve ihracat pazarlarına yönelik satışlar yapılmakta olup diğer demir-çelik ürünlerinde, son 10 yılda yapılan yeni ve büyük yatırımlarla iç pazarın ihtiyaçlarını karşılayacak üretim tesisleri kurulmuş ve dışa bağımlılığımızı azaltıcı yönde etki sağlamıştır. Bu durum, ülkemizin en büyük sorunu olan cari açığı kapama yönünde büyük fayda sağlamıştır.
 
SEKTÖRDE SÖZ SAHIBIYIZ
Dünyadaki demir-çelik sektörüne baktığımızda Türkiye’nin yeri neresi ve size göre potansiyel olarak nerede bulunmamız gerekiyor?
 
Türkiye, demir-çelik üretiminde dünyada söz sahibi ülkelerden biridir. Dünyanın en büyük 8. üreticisi konumundaki Türkiye lojistik avantajı, kaliteli üretimi, zamanında ve doğru teslim süreçlerini yönetmesi ile dünyada ön plana çıkmakta olup son yıllarda iç pazarın ihtiyacını karşılayacak yatırımlar ile de dışa bağımlılığını azaltmış ve artık dünya pazarlarına yönelik daha nitelikli, katma değerli üretimlere yönelerek dünyadaki konumu güçlendirmek için adımlar atmaktadır.
Önümüzdeki süreçte, nitelikli ve katma değer yaratan yeni üretim tesislerinin devreye girmesi ile ihracat rakamlarımız nitelikli olarak artmaya devam edecek ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Pandemiyle bozulan tedarik zinciri ve artan enflasyon demir-çelik sektörünü nasıl etkiledi? Şu andaki durum hangi seviyededir? Pandemi ile başlayan küresel çelik piyasalarındaki korumacılık önlemleri ihracat pazarlarımızda Türkiye olarak zorluklar yaşamamıza neden olan sebeplerden biridir. Ancak 2022 başında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, pandeminin getirdiği zorlukların yanında enerji fiyatlarında inanılmaz yükselişlere neden olmuş ve maliyetlerimiz içindeki enerji maliyeti payı %7’lerden %30’lara çıkmış, bu da ihracat pazarlarında rekabet gücümüzü ortadan kaldırmıştır. Küresel piyasalarda yaşanan resesyon endişeleri ile yurtdışında yatırımların durma…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet