Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

FARKINDAYIZ, YANINIZDAYIZ

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü münasebetiyle İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) konferans ve spor müsabakası düzenlendi.

FARKINDAYIZ, YANINIZDAYIZ

Gündem   A+a-

 
3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü münasebetiyle İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) konferans ve spor müsabakası düzenlendi.
 
3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü münasebetiyle İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) konferans ve spor müsabakası düzenlendi. 1 Aralık Perşembe günü öğleden önce İSTE Mavi Salonda düzenlenen konferansta Engelsiz Dünya Federasyonu Genel Başkanı Serhat Gökpınar “Engellilerin Kariyer Süreçleri” ile ilgili konuştu. Gökpınar konferansta, engelli bireylerin istihdam edilmesi, iş hayatları, ekonomik özgürlükleri gibi konulara değindi. Düzenlenen konferansa İSTE Akademik personelleri ve öğrencileri katıldı.
 
Aynı gün öğleden sonra ise İSTE Açık spor Kompleksinde İskenderun Goalball Görme Engelliler Takımı ile İSTE öğrencileri arasında bir Goalball müsabakası düzenlendi. Müsabakada başlama düdüğünü İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken çaldı. İSTE Ekonomi Topluluğu ve İSTE Engelsiz Topluluğu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emine Vasfiye Korkmaz da müsabakayı takip etti.
 
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Daha önce de ifade ettiğim gibi eğitimde fırsat eşitliğine inanıyoruz, buna uygun davranıyoruz. Bu eşitlik özel gereksinimi olanlar dâhil tüm bireyleri kapsıyor. Her alanda engelsiz bir üniversite olmak için iyileştirme ve geliştirme çabalarımız sürüyor. Engelli bireylerimizin ihtiyaçlarının bir gün değil her gün farkındayız. Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Farkındalık Günü ilan edilen 3 Aralık münasebetiyle öğrencilerimizin ve hocalarımızın engellilerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayattaki görünürlüğünü sağlamak ve farkındalığı artırmak için etkinlikler düzenlemesi çok güzel. Her birimizin bu konuda hassas davranması gerekiyor”.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar