Skip Navigation Links

Atamalara daha kaç düzeltme yapılacak?

Türk Eğitim Sen Hatay 2’nolu şube başkanı Ahmet Akça soruyor ; “Acaba yapılan atamalar kaç defa daha düzeltilme yoluna gidilecektir?”

Gündem   A+a-


Türk Eğitim Sen Hatay 2’nolu şube başkanı Ahmet Akça soruyor ; “Acaba yapılan atamalar kaç defa daha düzeltilme yoluna gidilecektir?”
Atamalara daha kaç düzeltme yapılacak?
Türk Eğitim Sen Hatay 2’nolu şube başkanı Ahmet Akça geçtiğimiz günlerde atamalarla ilgili yaptığı açıklamaya, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tarafından MEB’in kendi sitesinden bir açıklama yaparak netlik kazandırmıştı.
Ahmet Akça yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi ; “Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK 06.12.2012 tarihinde gazetelerde çıkan haberimize atıfta bulanarak 06.12.1012 tarihinde Hatay Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden bir basın açıklaması yaparak, bizim yapmış olduğumuz açıklamalara cevap vermiştir. Yapmış olduğu açıklamada özetle; MEB Öğretmenlerin Atama ve Yer değiştirme yönetmeliğinin 41. maddesine göre Norm Fazlası Öğretmenlerin atamasının yapıldığı 99 öğretmenin atamalarının ise mazeretleri sebebi ile yapılamadığı, hukuksuz ve keyifet içeren bir atama işlemi yapılmadığını belirtmiştir. Bu atamalardan sonra 51 kişinin ataması ile ilgili düzenleme yapılmış, arkasından da 8 Kişilik bir ikinci ek atama yapıldığı yönünde bilgiler gelmektedir. Demek ki atamalarda hala düzeltilememiş, ve düzeltilmeye çalışılıyor. Eğer bu atamalarda düzeltmeler yapılıyorsa atamaların hukuka uygun olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır. Acaba yapılan atamalar kaç defa daha düzeltilme yoluna gidilecektir?
Bizlerde İl Milli Eğitim Müdürü Sayın ŞİMŞEK'e yardımcı olmak amacıyla yapılan hataların bazılarını paylaşalım da işlerini kolaylaştıralım istiyoruz. Aşağıdaki uygulamaların hukuk ve keyfiyet kelimesini nasıl bir araya getirdiğini göstermektedir.
1- Denizciler Mustafa Kemal İlkokulunda görev yapan Sınıf Öğretmeni Ayşe Emir BEDİR Aylıksız izinli iken Norm Fazlası olarak resen atama işlemi neden yapılmıştır?
2- Denizciler Şirinyurt İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan Yeliz YAVUZ TOPÇU adlı öğretmen 7. tercihinde kendi eğitim bölgesi olan Denizciler Gübre Fabrikaları İlkokulun yazmasına rağmen neden ataması yapılmayarak İlçe dışına sürgün edilmiştir?
3- Sarıseki Organize Sanayi İlkokulu sınıf öğretmeni Deniz BAYÇELEBİ norm kadro fazlası olmamasına ve kendi okulunda norm kadro fazlası öğretmeni Ocak 2012 tarihinde atanmasına ve şahsın itiraz dilekçesi olmasına ve yine Aynı durumda bulunan Yıldız TÜRKAN, Atilla CERİTOĞLU adlı öğretmenlerin itirazları değerlendirilerek düzeltilirken bu öğretmenimizin itirazı neden dikkate alınmamıştır?
4- Akarca İlkokulunda Norm Kadro Fazlası Tolga CEYLAN tercih dilekçesi vererek, Azganlık Organize Sanayi İlkokuluna tayin talep etmesine rağmen 132 puan ile atamasını yapmayarak, aynı ilçe içerisinden 123 puanla nasıl bir başka öğretmenin ataması yapılmıştır?
5- Avukat Edip MULLAKÜTÜKÇÜ'nün geçici görevlendirmesi ile birlikte diğer tüm geçici görevlendirmelerinde iptal edildiğini belirtilmektedir. Avukat İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ilişiğini 06.12.2012 tarihinde mi kesilmiştir? Buna göre tüm öğretmenlerin geçici görevlendirmeleri iptal edildiğini yönündedir ama bizdeki bilgiler bu şekilde değildir. Bunları da zaman geldikçe basın aracılığı ile ifşa edilecektir.
Geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi ile ilgili olarak talimatlarınız İskenderun Karaağaç Akdeniz Eğitim ve Uygulama Merkezinde eğitim görmek isteyen 60'ın üzerinde Ağır Zihinsel Engelli Öğrencilerimizi, öğretmenlerinden ayırmıştır. Bu okulun halen hiç öğretmeni bulunmamaktadır. Eylül ayında öğretmenlerin alan değişikliğinde 12 Norm Kadrosu bulanan bu okul neden açık gösterilmemiştir? Eğer alan değişikliğinde bu okul açık gösterilmiş olsaidi, Öğrencilerimiz öğretmensiz kalmayacaktı. Bu konudan haberiniz var mıdır? Var ise bu güne kadar ne yaptınız?
Sayın ŞİMŞEK hukuka uygun işlem yaptığını söylüyor, bizlerde 35 adet olaydan sadece 6 tanesini gündeme taşıdık, eğer yanlışlarını kabul edip düzeltme yapmaz ise diğerlerini de kamuoyu ile paylaşacağız. Umarım Milli Eğitim Müdürlüğü üzerine düşen görevi yerine getirir de bizlerde kamuoyunu bu durum ile meşgul etmeyiz.”
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet