Skip Navigation Links

Mkü Öğrencileri Arasında Gerginlik

Karşıt Görüşlü Üniversite Öğrencileri Arasında Çıkan Kavganın Ardından Antakya Adliyesinde Gergin Anlar Yaşandı

Gündem   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga, Antakya Adliyesi önünde gerginliğe yol açtı. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, olayların büyümesini önledi.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde MKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde M.A. isimli öğrenci sınav çıkışında bir grup öğrenci ile tartışmaya başladı. Tartışmanın küfürleşmeye kadar gitmesinin ardından öğrenci M.A.'nın, belindeki silahı çekerek karşıt görüşlü diğer öğrencilerin üzerine doğrulttuğu ve tetiğine dokunacağı sırada öğrencilerin müdahaleleri sonucu silahın yere düştüğü öğrenildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri yaşanan olayla ilgili olarak 4 kişiyi gözaltına aldı.

Jandarma tarafından gözaltına alınan 4 kişi bugün Antakya Adliyesi'ne çıkartıldı. Olayda darp edilen bir kişi ve darp etmekle suçlanan 3 kişi savcılıkta ifade verirken, adliye önünde de karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Darp edildiği iddia edilen ülkücü öğrenciye destek vermek amacıyla adliye önünde toplanan 150 kişilik grup ile 50 kişilik diğer grup arasında yaşanan gerginliğin büyümesini önlemek için adliye önünde yaklaşık 150 Çevik Kuvvet polisi görev aldı.

2 grup arasında gerginliğin son bulması için Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, bizzat adliyeye gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Terörle Mücadele Şube Müdürü Cengiz Başar, 2 grupla da görüşerek gerginliğin büyümesini önledi.
Yaklaşık 2 saat boyunca adliye önünde bekleyen gruplar arasında Çevik Kuvvet polisleri etten bir duvar ördü. Adliye önündeki gergin bekleyişin sürdüğü sırada, ülkücü gençler bir binaya Türk Bayrağı astı.
Adliyedeki ifade işlemleri tamamlanan M.A., adliye çıkışında arkadaşları tarafından "Ülkücü hareket engellenemez", "Ne mutlu Türk'üm diyene" ve "Antakya ovası bozkurt yuvası" sloganları ile karşılandı. Aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu grup sloganlar atarak, polis kontrolünde adliye önünden uzaklaştı.
Diğer 3 kişinin de savcıya ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından adliye önünde bekleyen ikinci grup da minibüslere bindirilerek MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü'ne gönderildi.
Hataylı ülkücüler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "sağduyu" çağrısına kulak verdiler ve Hatay'daki olaylar büyümeden son buldu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet