Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sabahat Akkiraz Dinleyenleri Mest Etti.

Konserde Cemevi’ne katkılarından dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür plaketi verildi

Magazin   A+a-

 
Konserde Cemevi’ne katkılarından dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür plaketi verildi
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sabahat Akkiraz’ın konserine katıldı
 
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sabahat Akkiraz konserine katıldı.
İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın İskenderun Cemevi inşaatına destek amaçlı düzenlediği konser, İskenderun Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.
Konsere, Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Servet Mullaoğlu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Konserde konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Milletvekilimiz, değerli sanatçı Sabahat Akkiraz’ın İskenderun Cemevi’ne katkılarıyla birlikte güzel bir konser izledik. Kendisine teşekkür ederiz. Alevi felsefesi eline beline diline sahip olmayı, hoşgörülü olmayı, kardeşçe yaşamayı ve ilimle inancı harmanlayabilmeyi öğütleyen çok güzel bir felsefedir. İlimle amel birbirine eşittir. Amelsiz ilimin hiçbir kıymeti yoktur. Cemevi, insanı ve insana ait değerleri yücelten bu felsefenin, bu kültürün yaşayan, yaşatan, koruyan hafızasıdır . Cemevine her zaman sonuna kadar destek çıkacağız” dedi.
İnsanlara özgürlük, hakça, adil yaşam hakkını veren 10 Aralık Dünya İnsan Hakları bildirgesinin yayınlanışının yıldönümü olduğunu anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 5 Aralık 1934’de, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara 78 yıl önce Seçme ve Seçilme Hakkını verdiğini belirterek, “Türkiye’de kadın haklarının öncüsü, birçok batılı ülkeden önce kadınlara bu hakkı veren dahi Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.
Konuşmasında, Hacı Bektaş Veli’nin, ‘hararet sacda değil nardadır, keramet tacda değil baştadır, her ne ararsan kendinde ara, Kudüs’te, Mekke’de, Hac’da değil’ sözlerine yer veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kardeşçe, ekmeği bölüşerek bir arada yaşanacak güzel günler temennisinde bulundu.
İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, Cemevi’ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
Konuşmasında, Cemevi’ne katkılarından dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür eden sanatçı Sabahat Akkiraz’a da, İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından teşekkür plaketi verildi.
Sanatçı Sabahat Akkiraz’dan önce sahne alan yerel sanatçılar Bülent Aydın ve Semir Yalçın’ın da ezgileriyle renk kattığı konser büyük bir coşkuyla izlendi.
İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Kemal Soysüren ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Düzgün Argun, konserin İskenderun Cemevi inşaatına destek amacıyla düzenlendiğini belirtti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar