Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HATAY’IN LEZZETLERİ DİYARBAKIR’A TAŞINDI

HATAY MUTFAĞI DİYARBAKIR’IN ONUR KONUĞU OLDU

HATAY’IN LEZZETLERİ DİYARBAKIR’A TAŞINDI

Gündem   A+a-

 
4.MEZOPOTAMYA GURME VE YÖRESEL LEZZETLER FUARI’NIN BU YILKİ ONUR KONUĞU HATAY MUTFAĞI
 
SAVAŞ: İKİ KADİM ŞEHRİN BULUŞMASI ONUR VERİCİ
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, 4. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın onur konuğu oldu.
 
ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 4.sü düzenlenen ve Hatay’ın onur konuğu olduğu fuarın açılışına HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş katıldı.
 
Belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve birçok oda temsilcilerinin katıldığı fuarın açılışı Antakya Medeniyetler Korosu’nun farklı dillerde seslendirdiği şarkı, türkü ve ilahiler ile başladı.
Fuarda Hatay’ın tarihi geçmişi ve gastronomi alanında yapılan çalışmaları anlatarak gelen misafirlere bilgiler veren Başkan Savaş’ın yaptığı künefe şovu ziyaretçiler tarafından büyük beğeni aldı. Fuar için özel olarak hazırlanan künefeyi çeviren ve misafirlere ikram eden Savaş, herkesi bu güzellikleri görmesi için bir kez daha Hatay’a davet etti.
 
“HATAY’IN SEÇKİN YEMEKLERİNİ VE MEZELERİMİZİ MİSAFİRLERİMİZ İLE PAYLAŞIYORUZ”
 
Fuarda açıklamalarda bulunan Lütfü Savaş, “Fuarı çok güzel ve Diyarbakır’ı da çok gelişmiş buldum. Hatay’ın sevgisini, güzelliklerini, birikimlerini, her din ve mezheplerin bir arada olduğu ve bunu yaydığı Medeniyetler Koromuzu da buraya getirdik. Hatay’ımızın gastronomisi de fuarımızda güzel bir şekilde yer alıyor. Hatay’ın seçkin yemeklerini ve mezelerimizi misafirlerimiz ile paylaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
“İKİ KADİM ŞEHRİN BULUŞMASI ONUR VERİCİ”
 
Hatay’ın onur konuğu olarak davet edilmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden Savaş şunları söyledi:
 
“Diyarbakır ve Hatay iki kadim şehir. İki kadim şehrin buluşması onur verici. Umarız bu ticarete, turizme, gastronomiye ve bölgemizin huzuruna katkı sağlar. Birçok şehir ve şirketler de burada. Bütün bunlar Diyarbakır’a ekonomi, ülkemize de huzur olarak dönsün. Bütün coğrafyamızın huzura, birliğe, bütünlüğe ve kardeşliğe ihtiyacı var. Ülkemiz çok yoruldu. Coğrafya kaderimiz derler ama makûs kaderden çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde el ele geleceğe yürümek lazım.”
 
“HATAY İLKLERİN YAŞANDIĞI MÜTHİŞ BİR ŞEHİR”
 
Hatay’ın çok özel bir şehir olduğunu da sözlerine ekleyen Savaş, “Hatay bugüne kadar 13 medeniyet ve 27 kültür taşımış. Yüzyıllarca ticaret merkezi olmuş. İlklerin yaşandığı müthiş bir şehir. Şehrimizde 600’ün üzerinde yemek çeşidimiz var. Yemekle birlikte meze çeşitlerimiz ve tatlılarımız da var. Hatay’da insanlarımız kardeşçe nasıl yaşıyorsa dünyadaki insanlarımız da kardeşlik kültürüyle yaşasın ve gelecek nesillere barışı ve huzuru müjdelesin” dedi.
Türkiye’nin en özel lezzetlerinden olan Hatay mutfağının yöresel tatlarının tanıtıldığı ve yoğun ilginin yaşandığı fuarda stantları protokol üyeleri de ziyaret etti.
 
Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan, 55 farklı ilden ve 167 firmanın ürünlerinin sergilendiği fuarın kapıları 20 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık olacak.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar