Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Toprağın Ateşle Dansı Sergisinde Yüzlerce Sanatsever Buluştu

Heykel, Seramik ve Ahşap sanatçısı Selahattin Deniz 'Toprağın Ateşle Dansı' sergisini İskenderun Sanat Evinde sanatseverlerin beğenisine açtı.

Toprağın Ateşle Dansı Sergisinde Yüzlerce Sanatsever Buluştu

Gündem   A+a-

 
Heykel, Seramik ve Ahşap sanatçısı Selahattin Deniz "Toprağın Ateşle Dansı" sergisini İskenderun Sanat Evinde sanatseverlerin beğenisine açtı. Selahattin Deniz'in sergisine yüzlerce sanatsever katılarak, sergiyi gezdiler.

Selahattin Deniz'in Hürriyet Mahallesindeki Sanat Evindeki sergi 12-17 Kasım günlerinde sanat evinde sanat severleri ağırlayacaktır.
 
Sanat Severler Deniz'in sergisini gezerken, teşekkür ettiler, sanatın yeniden değer ifade etmesini önemsediklerini ve bu emeğin toplumsal karşıtı olması gerektiğini ifade ettiler.

Selahattin Deniz, serginin 20 yıllık bir emek sonucu meydana çıktığını, kendisinin hocasının olmamasına rağmen son derece kaliteli eserler yaptığını ve heykel,seramik, ahşap sanatını öğrenmek için yüzlerce gencin ve ev hanımlarının kendisinin verdiği kurslara katıldığını belirtti.

Sergi salonunda açılışta görüştüğümüz Sanatçı Selahattin Deniz:

Sanat Zorlu Bir Uğratır.

Sanat insan gelişmesinin lokomotifidir, sanatı bir kenara bıraksaydık, insanlar hala ilkel çağda kalırdı. Sanat kalite, nitelik ve insanlaşmasına yardımcı olmuştur. İnsanlar öldükten sonra ne olacak? sorusuna ilişkin sanat ve bilimle uğraşmak zorunda kalmışlardır. Arayan insanlar bir şey bulur, sanatta zaten arayan insanların uğraşıdır. Arayış insan yaşamının bütünü kapsar, daha iyi bir gelecek için arayış içinde olmalıyız. Yirmi yıllık uğraşımın sonucunda kişisel sergimi açtım. Dostlarım, arkadaşlarım çok yardımcı oldular, onlara teşekkür ediyorum.

Ben Malzeme Olarak Seramik Kullanıyorum.

Her türlü sanat çalışıyorum. Malzeme olarak daha çok seramik kullanıyorum, çamurdan şekiller yapıyorum ama tek konum o değil, ahşapta yontuyorum, taşta yontuyorum. Her formda çalışmalar yapıyorum, her boyut ve her hacimde çalışmalarım bulunuyor. Sipariş de alıyoruz, onun dışında sanatsal çalışmalarımız da oluyor. Rölyef, heykel, form dediğimiz sürahi, nar gibi çalışmalar ama bunların hepsine sanat katıyoruz. Rastgele, züccaciyelik işler yapmıyoruz. Ben sanatımda taklit ya da başkasının yaptığını değil, kendi eserimi yapıyorum.

Huzur ve Mutluluk İçin İnsanlarımız Bir Hobi Olarak Sanatla Uğraşsınlar.

Ben bu işe başlarken zor karar verdim. Hocam olmadığı için işi epeyce zor öğrendim. Türkiye'nin her yerinde işler yaptım, birçok evde yapılan işlerde imzam vardır. Sergideki gördükleriniz serbest ve sipariş dışı çalışmalardır. Çalışmalarımda çeşitlendirme zor olmuyor, mitolojik, tarihi konular, soyut konular benim çalışma alanımın içerisindedir.

Benim yaptıklarıma insanlar beğenerek bakıyorlar ama herkes alıcı olmuyor,sanat eserini tüketmek biraz pahadır. Zaten insanlarımız zor geçiniyorlar, bu anlamda sanata para ayıramıyorlar. Sıkıntı yok, insanlarımız güzel şeylerden anlıyorlar, öğrenciler yetiştiriyorum, öğrencilerimizle güzel işler yapıyoruz ve onlarla çok mutluyum. Herkesin bir sanat hobisi seçsin isterim, önerim de seramikten yöne kullanmalarını öneriyorum. Bu sergimi sanat severleri bekliyorum.

Cennet Güler (Seramik Sanatçısı)

Altı yıldır bu atölyeye geliyorum, Selahattin Abinin yaptığı eserler bana ilham oldu. Kendisi ile birlikte çalışmam sonucunda bu seramik eserlerini yapmaya başladım. Ben seramik sanatını öğrendiğim ve yaptığım için çok mutluyum, bu sergiye çok emek verdik, herkesi bizim yaptıklarımızı görmeye davet ediyorum.
 
HÜSEYİN GÜLER
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar