Skip Navigation Links

GELECEĞİN DENİZCİLERİ İSTE’DE MESLEK YEMİNİ ETTİ

Geleceğin denizcileri, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen yemin töreniyle denizci öğrenci olarak mesleklerine ilk adımlarını attı.

GELECEĞİN DENİZCİLERİ İSTE’DE MESLEK YEMİNİ ETTİ

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü Güverte 2026 yılı öğrencileri Denizcilik Yemini ederek mesleklerine ilk adımlarını attı. 4 Kasım Cuma Günü İSTE Mavi Salonda düzenlenen törene İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG. Binbaşı Onur Emir, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Binbaşı Yusuf Yıldırım, Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım, İskenderun Bölge Liman Başkanı V. Erdoğan Bayram, İMEAK DTO İskenderun Şubesi başkanı M. Kemal Kutlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gökhan Gündüz, Prof. Dr. Meltem Eken ve Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve aileleri katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Güverte 2026 Öğrencileri Denizcilik Meslek Yeminini etti. Daha sonra Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Eken konuşma yaptı. Herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında Prof. Dr. Eken “Dünya Denizcilik Örgütü’nün STCW konvansiyonun belirlemiş olduğu standartlarda ve denizcilik mesleğinin bir gereği olarak üniformalı olarak, gelişmiş simülatörler, laboratuvar ve derslik altyapısı ile alanında uzman, deniz kökenli ve tecrübeli yetkin eğitmenlerle eğitim öğretim hizmetlerini sürdürmekteyiz” dedi. İlk mezunlarını geçtiğimiz yıl veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerine “Nice Piri Reisler, Barbaros Hayrettin Pasalar, Piyale Pasalar, yetiştiren bir ülkenin çocukları olarak dünyanın en zor ve tehlikeli mesleklerinden biri olmasına rağmen, denizcilik mesleğini seçen ve bu uğurda karşılaşacakları bütün zorluklara göğüs germek ve denizcilik örf ve adetlerini yaşatmak için, bugün siz değerli katılımcıların önünde yemin eden bütün kardeşlerimin yemin törenlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyen Dekan V. Prof. Dr. Eken “Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin fiziksel mekânlarında eğitim-öğretim imkânlarının iyileştirilmesi için katkıda bulunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci olmak üzere İMEAK Deniz Ticaret Odası ve tüm sektör paydaşlarına teşekkürü borç bilirim” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Yemin Töreninde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci konukları selamlayarak başladığı konuşmasında “Büyük coşku, heyecan ve sevgi içindeyim bugün. Yemin törenini izleyen ailelerin gözleri dolmuş, göğüsleri kabarmıştır eminim. Evlatlarınız bize emanet, gözünüz arkada kalmasın. Onlar sizin evlatlarınız olduğu gibi bizim de evlatlarımızdır. Üniversitemiz ve ülkemizin gönül elçilerini yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Rektör Depci “İSTE olarak 14 farklı senaryo ile eğitim verebilecek simülasyon sistemlerine sahibiz, uygulamalı eğitim için havuzumuzu tamamlamak üzereyiz. En yakın zamanda tüm eksikliklerin giderileceğinden şüpheniz olmasın. Yakın gelecekte tüm belgeleri alabilen ve verebilen hale geleceğiz. Barbaros’un Torunları iyi ki varsınız” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Yemin Töreni sonrasında konuklara ikramda bulunuldu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet