Skip Navigation Links

20. YILINDA AKP'NİN KUTLAYACAK NEYİ VAR?

AKP BUGÜN NEYİ KUTLAYACAK?

20. YILINDA AKP'NİN KUTLAYACAK NEYİ VAR?Web
TV

Gündem   A+a-

 ENFLASYONU 3 HANELİ RAKAMA ÇIKARMASINI MI KUTLAYACAK?
 
DÜNYA SEFALET ENDEKSİNDE TÜRKİYE’Yİ ZİRVEYE ÇIKARMASINI MI KUTLAYACAK?
 
 
 
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM’de yaptığı konuşmada, milleti dünyada sefaletin zirvesine oturtan AKP’nin 20. yılını nasıl kutlayacağını sorgulayarak şöyle konuştu:
 
“Bugün açıklanan makyajlı TÜİK rakamlarıyla bile yıllık enflasyon yüzde 85'i aşmışken, halk yoksulluktan, geçim sıkıntısından boğulmuşken yirmi yıldır iktidar olan bir partinin kadroları bugün neyi kutlayacaklar? Akaryakıt zamlarının etkisiyle ulaştırma enflasyonu yüzde 117'yi çıkmışken, gıda enflasyonu yüzde 99'a ulaşmışken, ev eşyalarındaki fiyat artışı yıllık yüzde 93'e tırmanmışken, faturalar da yüzde 85 artmışken bugün kutlama yapabilecek misin ey AKP? Dar gelirlilerin enflasyonunu üç haneye çıkarmanızı mı kutlayacaksınız ey AKP? Bugün neyi kutlayacaksın AKP? Dünya Sefalet Endeksi'nde Arjantin'e fark atarak Türkiye'yi 1'inci yapmanızı mı kutlayacaksınız?”
 20 YIL ÖNCE BU KADAR SEFALET, BECERİKSİZLİK Mİ VARDI?
 
CHP’li Güzelmansur bizden önce buzdolabı, çamaşır makinesi yoktu diyen AKP’ye 20 yıl önce olmayanları sıraladı:
 
“Yirmi yıl önce askıda ekmek mi vardı, bu ekmeğe muhtaç olan vatandaş var mıydı?
 
Yirmi yıl önce bebek mamalarına alarm mı takılıyordu?
 
Yirmi yıl önce maddi durumlarından dolayı cenaze yemeğini kaldıran köyler var mıydı?
 
İkinci el ayakkabı, ikinci el giysi talebinin patlaması da yirmi yıllık iktidarınızda size nasip oldu.
 
Yirmi yıl önce hayvanlarımız Bulgar samanıyla mı besleniyordu?
 
Yirmi yıl önce vatandaş kırık yumurtaya dönüp bakmazdı, şimdi yarı yarıya ucuz olduğu için kırık yumurta sırasına giriyor vatandaşımız.
 
Sizden önce Diyanet vatandaşa "Ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin." diye bir tavsiye vermiyordu. Sizden önce 57 hükûmet gördü bu ülke ama sizin kadar umut terminatörü bir hükûmet görmedi. Milletin, gençlerin umutlarını yok ettiniz, gelecek hayallerini kararttınız.
 
Sizin yirmi yıllık devriiktidarınızda ilkokul düzeyine düştü beyin göçü yaşı. Bir iktidar için bundan daha büyük bir başarısızlık olur mu?
 
Yirmi yıl önce yarım gram altın mı vardı? Vatandaş, AKP'den önce çeyrek altın takmaya utanırdı, bugün ise yarım gram altın takamadığı için utanıyor.
 
AKP'den önce çocuklar harçlıklarını biriktirerek bisiklet alırdı. AKP geldi, bisiklet kredisi icat oldu. Şimdi ana babalar bisikleti krediyle ancak alabiliyor. Sizin yirmi yıllık iktidarınızda bunlar icat oldu; kıymasız köfte, ekmek köftesi, boş baklava, boş tost ve daha niceleri sizin iktidarınızda icat oldu.”
 
BU ZALİM İKTİDAR BU AZİZ MİLLETE ÇAY, SİMİDİ BİLE LAYIK GÖRMÜYOR
 
Çay, simit hesabı yaparak iktidara gelen AKP’nin milleti çay, simide muhtaç hale getirdiğini anlatan Güzelmansur çay simit hesabı da yaptı: “En ucuzundan bugün bir simit 5 lira, bir bardak çay 3 lira olmuş. Gelin, bugün de bu hesabı yapalım: 5 kişilik bir aile günde 3 öğün 1 simit ve 1 bardak çayla beslense "9x5" eder 45; onu da 3 öğünle çarpın, etti mi 135. Bir ayda ne eder? 4.050 lira. Asgari ücret ne kadar? 5.500 lira. Elde ne kaldı? 1.450 lira. Bununla kira mı, fatura mı ödesin; çocuk mu okutsun, bunu toplu taşımaya mı versin? Bu aziz millete 1 bardak çayı, 1 simidi bile layık görmeyen bu yönetimin kutlayacak neyi var acaba?”
 
 
KURUMLARIN, KURALLARIN, DEĞERLERİN İÇİNİ; MERKEZ BANKASININ KASASINI, MİLLETİN CEBİNİ BOŞALTTILAR
 
Güzelmansur AKP’nin her şeyin içini boşalttığını şu sözlerle ifade etti:
 
“Sadece baklavanın, tostun mu içini boşalttınız? Siz geldiniz, yirmi yılda kurumların da, kuralların da, değerlerin de içini boşalttınız; yetmedi, Merkez Bankasının kasasını boşalttınız, o da yetmedi, milletin cebini boşalttınız.
 
Çiftçi perişan, esnaf perişan, emekli perişan, asgari ücretli perişan, her kesimden her insan perişan. Milletin, sizin iktidarınızın başarısızlıklarına, aymazlıklarına dayanacak gücü kalmadı. Gelin, milleti daha fazla perişan etmeyin, tadında bırakın, milletin önüne sandığı getirin. Geliyor gelmekte olan; yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.”
 
 
20. YILINDA AKP'NİN KUTLAYACAK NEYİ VAR? videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet