Skip Navigation Links

Dörtyol'da Turizm Stratejisi Masaya Yatırıldı

Hatay İl Turizim Strateji Ve Eylem Planı Masaya Yatırıldı

Gündem   A+a-

 
Hatay İl Turizim Strateji Ve Eylem Planı Masaya Yatırıldı
 
Önemli bir turizm potansiyeline sahip ilimizin turizm sektöründen alacağı payı arttırmak, ilimize yatırım yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara yol haritası oluşturmak amacıyla; Kentin Potansiyeline, kıyaslamalı rekabet üstünlüklerine, konaklama ve alt yapıya ilişkin eksikliklerini, çözümlerini teknoloji ve girişimciliği, özgün destinasyon tasarımlarını etkin bir reklam ve tanıtım stratejisini ön plana çıkarmak amacıyla hazırlanan Hatay İl Turizm Strateji ve Eylem Planı dün Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında tanıtıldı.
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda saat 09;30’da başlayan toplantıya Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Yavuz Açıkbaş, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İlçe Jandarma Komutanı Kur. Bnb. Murat Yılmaz, Altınçağ Belediye Başkanı Yaşar Düz, Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu, Yeniyurt Belediye Başkanı Hasan Avni Günal, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, AKP İlçe Başkanı Av. Abdulllah Arıcan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu, DP İlçe Başkanı Alaiddin Aslan, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Uzun, Ali Ok ve Hamdi Aykaç, İlçe Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asakraya, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Köy ve Mahalle Muhtarları ile çok sayıda Dörtyollu iştirak eti.
Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ilçenin turizm potansiyelinden bahsetti ve bu anlamda bu güne kadar yürütülen çalışmalara değindi.

İDİALARIMIZI, HAYALLERİMİZİ VE HEDEFLERİMİZİ ORTAYA KOYALIM
VE BUNLARI BİR BİR HAYATA GEÇİRELİM
 
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’de iddialarımızı, hayallerimizi ve hedeflerimizi ortaya koymalı ve bunları tek tek hayata geçirmeliyiz diyerek başladığı konuşmasında; “Hatay İl Turizm Strateji ve Eylem Planı ile sektörün; akrabalık bağları, yakın konumu, yayla turizmi varlıkları, sağlık ve termal turizm varlıkları, deniz turizmi varlıklarından dolayı Ortadoğu turizm pazarından; tarih, kültür, inanç varlıkları ve termal varlıklarından dolayı nüfusu hızla yaşlanan Avrupa ve Uzakdoğu turizm pazarlarından alacağı payın arttırılması hedeflenmektedir. Planla topyekun, entegre bir anlayışla Hatay İlimizin turizm sektörünün dönüşümünün sağlanması amaçlanmaktadır.” dedi.
Daha sonra Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Yavuz Açıkbaş slyat eşliğinde tüm kurumların Dörtyol’daki turizmin gelişmesi için yapacağı çalışma planlarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.
 
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet