Skip Navigation Links

TURİZM REHBERLİĞİ ÖĞRENCİLERİ AÇÇANA HÖYÜKTEYDİ

İSTE Turizm Rehberliği öğrencileri Reyhanlı’da bulunan Aççana Höyük’ü ziyaret etti.

TURİZM REHBERLİĞİ ÖĞRENCİLERİ AÇÇANA HÖYÜKTEYDİ

Gündem   A+a-

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm Rehberliği öğrencileri Reyhanlı’da bulunan Aççana Höyük’ü ziyaret etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm Rehberliği öğrencileri Reyhanlı’da bulunan Aççana Höyük’ü ziyaret etti. Dr. Öğr. Üyesi Aytemis Depci ve Dr. Öğr. Üyesi Gizem Çapar tarafından düzenlenen gezide Turizm Rehberliği öğrencileri Orta ve Geç Tunç Dönemlerine ait önemli izler taşıyan, tüccarlar ve krallar kenti AççanaHöyük’te (Antik Alalakh Kenti) kazı çalışmaları alanı ziyaret edildi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akar ve Arkeolog Müge Bulu Akar tarafından yürütülen kazı çalışmaları ile ilgili önemli bilgiler edindikten sonra kazı ekibinin araştırma merkezi ziyaret edildi.

Tarihi 4 bin yıl öncesine dayanan ve ilk kazıların 1930lu yıllarda başladığı höyükte Kral İdrim Heykeli başta olmak üzere çok sayıda değerli eser gün yüzüne çıkarıldı.

“Önce şehrini tanı” şiarıyla eğitim görün Turizm Rehberliği öğrencilerinin Hatay’da düzenledikleri geziden memnuniyet duyduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Kadim topraklarda eğitim gören öğrencilerimizin bu coğrafyanın değerlerini yerinden görmesi önemli. Düzenlenen gezide emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet