Skip Navigation Links

Hassa'ya Yatırım Yapan İlk Hayırsever Sabit Eren..

Erenler Demir-Çelik Ltd. Şti. Sahibi Er-Tu Demir Çelik A.Ş. ortağı Sabit Eren, 1991 yılında vefat eden annesi Güler Eren adına 10 derslik ve 260 öğren

Gündem   A+a-

 
 
Erenler Demir-Çelik Ltd. Şti. Sahibi Er-Tu Demir Çelik A.Ş. ortağı Sabit Eren, 1991 yılında vefat eden annesi Güler Eren adına 10 derslik ve 260 öğrenci kapasiteli Anaokulu yaptırarak Hassa’da yatırım yapan ilk hayırsever unvanını aldı.
 
 
 
Bölgemizin tanınmış işadamlarından Erenler Demir Çelik Ltd. Şti.. Sahibi Er-Tu Demir Çelik A.Ş. Ortağı Sabit Eren. Anneler Günü öncesi Hassa Kaymakamı Harun Başıbüyük’ün makamında verdiği, annesi Güler Eren adına anaokulu müjdesinin protokolünü Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in makamında imzaladı.
10 derslik ve 260 öğrenci kapasiteli olacak Anaokulu, Hassa’ya yapılan ilk hayırsever yatırımı olarak kayıtlara geçti.
Oğulları Ahmet ve Ertan Eren, Er-Tu Demir-Çelik ortağı Osman Tufan’la birlikte Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in makamında protokole imza atan Sabit Eren, duygulu anlar yaşarken konuşmakta güçlük çekti.
Hassa Kaymakamı Harun Başıbüyük’ün makamında Anneler Günü öncesi ortağı Osman Tufan’le birlikte kitap bağışı töreninde uzun süredir 1991 yılında kaybettiği Annesi Güler Eren adına yaptırmayı planladığı Anaokulu’nun müjdesini vermiş ve törende bulunan aile fertleri gözyaşlarına hakim olamamışlardı.
Aynı duygu yoğunluğu ile Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’le 10 derslik ve 260 öğrenci kapasiteli Güler Eren Anaokulu’nun protokolünü imzalayan Sabit Eren, aynı zamanda Hatay’ın Hassa ilçesine yatırım yapan ilk hayırsever ünvanını da almış oldu.
Törende konuşan Sabit Eren, Hem annemin ismini yaşatmak için hem eğitime bir katkım olsun dedim. Orada okuyacak olan çocuklarımız bizim çocuklarımız, daha rahat okuma imkanı sağlasın diye buna karar verdim. Kararımı açıkladığımda Anneler Günü öncesiydi ve bu yüzden de anneme bu şekilde bir hediye vermek istedim. Dolayısıyla da yapacağım okulun bir Anaokulu olmasını istedim. “ dedi.
Törende konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, “Biz eğitimi yüksek tutmaktan yanayız. Eğitim için konulan her tuğla ülkenin geleceğine konulmuş bir tuğladır. Her ilave derslik yeni bir ülkenin gücüne güç katan bir çalışmadır. Alt yapı hizmetleri, tarım hizmetleri iyi bunların hepsini yapmalıyız. Eğitime yatırımı hiç ama hiç ihmal etmemeliyiz. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki sizin gibi işadamlarımız çok güzel işlere imza atıyorlar. Hem de ülkenin geleceğine çok ciddi bir omuz vermiş oluyorlar.
Bizlerin isimleri buza yazılan isim gibidir, 2 gün sonra silinip gider. Ama sizin bu tür hayır hizmetlerine verdiğiniz isimler ilelebet kalır. “ dedi.
 
 
 

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet