Skip Navigation Links

“167 Parçalanmış Aile: Mimar: Osman Şimşek

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, kadro fazlası öğretmenlerin ataması ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gündem   A+a-

 
“167 Parçalanmış Aile: Mimar: Osman Şimşek
 
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, kadro fazlası öğretmenlerin ataması ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’e YÖNELİK ELEŞTİRİLERE YER VERİLEN AÇIKLAMADA ŞÖYLE DENİLDİ:
“167 PARÇALANMIŞ AİLE: MİMAR: OSMAN ŞİMŞEK
İlimizde norm kadro fazlası öğretmenlerin atamaları yapıldı. 431 isteğe bağlı 167 atama ise resen gerçekleştirildi. Bu yapılan atamalar Anayasanın 41. Maddesine aykırı olarak yapıldı. 41. Maddede Anayasa aile bütünlüğünü korurken Osman ŞİMŞEK anayasasında ise ‘kafana göre takıl’ sistemi uygulandığından bu bütünlük bozuldu.
İnsanlar evlerinden, eşlerinden, çocuklarından ayrılmak zorunda bırakıldı. Şimdi düşünün İlçemiz Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesinde 15 yıldır çalışan bir öğretmen norm fazlası olduğu gerekçesiyle Altınözü’nün Çetenli Köyüne gönderildi. Yine ilçemiz merkezinde A.Kocabaş İlkokulunda 8 yıldır görev yapan öğretmen Erzin’in Başlamış köyüne gönderildi. Bunun gibi pek çok SÜRGÜN örneğini atama kararnamelerinde görebilirsiniz.
Şimdi bu öğretmen arkadaşlarım tamamen çaresiz durumdalar. Dertlerini anlatabilecekleri kimse yok. Karşılarına çıkma cesareti bile gösteremeyen İl Milli Eğitim telefonlara dahi cevap vermemektedir.
Bu Öğretmenlerimizi sürgün ederken bazı öğretmenleri de koruyup kollama görevini üstlenmiştir. Antakya Merkeze 25 KM. uzaklıktaki bir köyden Merkez okuluna geçici görevlendirme ile Müdür yardımcısı yapılan öğretmen, arkasından İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Avukat olarak görevlendirmiş ve bu öğretmenin sınıfını kapatarak Norm Kadroyu saklayanda yine Sayın İl Müdürümüz Osman ŞİMŞEK’tir.
Her ortamda yönetmelikten yasalardan bahseden müdürümüz bu atamalar ile hukukun nasıl arkasından dolaşılır bizlere göstermektedir. Sayın İl Müdürü Osman ŞİMŞEK’e sürgün edilen tüm öğretmenlerimiz haklarını hela etmiyorlar. Türk Eğitim Sen olarak Öğretmenlerimizin yanıda yer alıyoruz ve dava açmak isteyen arkadaşlarımızı sendikamıza davet ediyoruz. Ayrıca Sendika olarak hukuki süreci başlatıyor ve Savcılık makamına suç duyurusunda bulunuyoruz. “
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet