Skip Navigation Links

TÜRK KIZILAYINI TANITTILAR

Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanlığı, Türk Kızılay İskenderun Çocuk Koruma Merkezi Personelleri, Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi Sosyal Hizmet U

TÜRK KIZILAYINI TANITTILAR

Gündem   A+a-

 Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanlığı, Türk Kızılay İskenderun Çocuk Koruma Merkezi Personelleri, Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Tevfik Elçiboğa, Türk Kızılay Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Kazanımı Uzmanı Özge Er ile birlikte İskenderun Muhyiddin İbni Arabi Kyk Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerine, Kızılay ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliğiyle ‘Türk Kızılay Tanıtımı ve Gönüllü Kazanımı’ Konferansı verildi.
 
BOŞÇA, KIZILAY’IN ÇALIŞMALARINI AKTARDI
Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanlığı Yurt Müdürü Ertuğrul Boşça, konferansa katılan öğrencilere Türk Kızılay’ının tarihçesi ile İskenderun Kızılay Şubesinde tamamlanan ve halen devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.
Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Tevfik Elçiboğa, 2015 yılından itibaren açılan ve faaliyet gösteren Hatay Toplum Merkezinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.
 
GÖNÜLLÜ KAZANIMI
Türk Kızılay İskenderun Çocuk Koruma Merkezi Yöneticisi Mustafa Alkan, Merkezlerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, üniversite öğrencilerine Kızılay Gönüllüsü olarak hangi faaliyetlerde bulunabileceklerini anlattı. Ardından geçen yıl başarı ile uyguladıkları bu yılda devamını getirecekleri Mentörlük Programı’na ve Akademik Destek Programı’na katılmaları için öğrencileri davet etti.
 
KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
Türk Kızılay Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Kazanımı Uzmanı Özge Er, Kan ve kök hücre bağışlarının ne kadar önemli ve gerekli olduğu ile ilgili sunumlar yaptı. Sağlıklı her erkeğin 3 ayda bir kez, sağlıklı her kadının ise 4 ayda bir kez kan verebileceğini dile getirdi. Kök hücre bağışında halk arasında doğru bilinen yanlışlar ve doğrularını anlatarak, gelişen teknoloji ile kök hücre bağışının artık çok kolaylaştığını anlatarak herkesi kök hücre bağışçısı olmaya davet etti.
 
Kendisi de Kızılay gönüllüsü olan KYK yurt müdürü Mehmet Ali Yılmaz, Kızılay çalışanlarına bu anlamlı konferans için teşekkür ederek, öğrencilere yaşları genç, sağlıkları yerinde iken kan vermelerinde herhangi bir engel olmadığı ve kan ihtiyacının insanlardan başka hiçbir yerden karşılamadığı söyledi.
Kaynak : Güney Gazetesi
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet