Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye ilk defa Futbol Çalışanları Sendikası kuruldu

Türkiye ilk defa Futbol Çalışanları Sendikası (Futbol-Sen)kuruldu

Spor   A+a-

Futbol Çalışanları Sendikası (Futbol-Sen)ilk üyelerini İskenderun’da yaptı. Futbol Çalışanları Sendikası (Futbol-Sen)Başkanı Rahim Zafer, Türkiye’de ilk defa bir futbol sendikasının kurulduğunu belirtti. Futbol-Sen, Türkiye’de ilk üyelerini, İskenderun’da, Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup takımlarından İskenderun Demirçelikspor futbolcuları ve teknik heyetini üye yaptı.
İskenderun Demirçelikspor Kulüp Binasında düzenlenen törende bir konuşma yapan Zafer,”Ülkemizde yaşanan Teknik Direktör ve futbolcu sıkıntıları gerçekte büyümektedir. Özellikle Türkiye’deki alt liglerde sıkıntılar artmaktadır. Bizler hem teknik adam hem futbolcular olarak bu sıkıntılara çare olması amacıyla bu sendika kuruldu. Futbol dünyasından bizlere büyük şikâyetler geldi. Belli kurumlar var ama oyunlar seslerini belli mercilere iletemiyorlar” dedi. Zafer,”Şuan da Türkiye ilk olarak İskenderun Demirçelikspor futbolcularını ve teknik heyetini üye yapacağız. Sadece alt liglerde de değil üst liglerde de ilerleyen günlerde üst liglerde üye olacak teknik adam ve futbolcular var. Dünyanın hiçbir yerinde yaş sınırından dolayı futbolcunun oynama hakkı elinden alınmaz iken bu sadece Türkiye’de var. Yüce bir değer olan emeğin, alın terinin, futbol çalışanları açısından da uygulanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’de birçok futbolcu evine ekmek götürememe boşta kalma sıkıntısı yaşadığını belirten Zafer, şöyle konuştu: “Futbolcuların askerlik problemi sadece 3.lig’de var.2 Ligde oynayan futbolcularda böyle bir sıkıntı yok. Aynı mesleği yapan bu oyuncular arasında bu yarımın yapılması insan haklarına uymuyor. Yaş sınırının kalmasını sağlayacağız. İlerleyen günlerde TTF yetkileri başta olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon spor ile görüşmelerimiz olacak. Son olarak, futbolun ana öznesi olan futbol çalışanlarının oynanan futboldan elde edilen naklen yayın-sponsor vs. gelirlerden hak ettikleri oranda pay almasını sağlamaktır”
İskenderun Demirçelikspor Teknik Direktörü Haluk Bulgurlu ise Futbol-Sen’ takım halinde üye oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, ”Zaten biz bir sendikanın takımıyız. Başkanımız Cengiz Gül, emeğin değerini en iyi bilen insanların başında geliyor. O da bu işe destek verdi. Tüm teknik heyet ve futbolcularımız şimdi daha güçlü olacak. Haklarımız noktasında bize büyük bir yarar getireceğine inanıyoruz” dedi.
Takım Kaptanı Salih ise geç kalınmış bir olay olduğunu belirterek, ”Bizim kulübün bu konuda öncülük etmesi bizleri sevindir. Futbol adına önemli bir gelişme. Bizi futbolcuların yaş ve askerlik sorunları en çok sıkıntı yaşanılan konuşların başında geliyor. Bundan sonra haklarımızı daha net koruyabilme imkanı çıkacak ”dedi. Yapılan konuşmaların ardından futbolcular ve teknik heyet üyelik sözleşmesini imzaladılar. Düzenlenen törende İskenderun Demirçelikspor Kulüp Başkanı Cengiz Gül’de hazır bulundu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar